• Startsida
  • / Ny belysning vid Vilundaparkens löparbanor

Ny belysning vid Vilundaparkens löparbanor

Ny energisnål och miljövänlig LED-belysning lyser nu upp löparbanorna i Vilundaparken. Belysningen kommer att vara tänd kvällstid under hela vinterhalvåret så att Väsbyborna kan motionera under trygga former.

Löparbanor vid idrottsplatsen i Vilundaparken upplysta med ledbelysning.

Ny LED-belysning vid löparbanorna i Vilundaparken.

Under hösten har modern och energieffektiv LED-belysning installerats vid Vilundaparkens löparbanor. Det är Idrotts- och fritidsenheten i samarbete med Kontoret för samhällsbyggnad som har investerat i mer miljövänlig LED-teknik för att belysa idrottsplatsen. Satsningen går i linje med Upplands Väsby kommuns arbete för såväl ökad trygghet som miljöförbättrande åtgärder.

Löparbanorna i Vilundaparken har blivit en populär anläggning bland motionerande Väsbybor. Tidigare år har parkens strålkastare varit tända på kvällstid för allmänhetens motion en bit in på hösten, men de har sedan släckts ner av ekonomiska och miljöstrategiska skäl. Med den nya LED-belysningen kan du nu löpträna och promenera tryggt på upplysta banor – året runt!

Belysningen tänds automatiskt vid skymning. Banorna är sedan upplysta fram till kl. 23.00 på vardagar och till kl. 22.00 under helgen. Tänk på att banorna kan vara bokade av föreningar och att du måste ta hänsyn till deras verksamhet och bokade träningstider.

Information om Vilundaparken

Senast uppdaterad: 9 juli 2020