• Startsida
  • / Per-Ola Lindahl blir ny näringslivschef

Per-Ola Lindahl blir ny näringslivschef

Per-Ola Lindahl, biträdande kommundirektör i Upplands Väsby, blir ny näringslivschef i kommunen. Han efterträder Anders Wink som slutade våren 2019.

Foto: Rosie Alm

Per-Ola Lindahl har ett mångårigt förflutet med olika uppdrag i Upplands Väsby kommun, senast som tf kommundirektör och biträdande kommundirektör.

Jag ser fram emot att gå in i rollen som näringslivschef i Upplands Väsby kommun och få bidra till att skapa förutsättningar för ett växande näringsliv och fler arbetsplatser, säger han.

Upplands Väsby kommun hamnade på plats elva över Sveriges mest företagsvänliga kommuner förra året, enligt Svenskt Näringslivs kommunranking. Undersökningen bygger bland annat på enkätsvar från Väsbyföretag om hur de uppfattar företagsklimatet i kommunen.

Per-Ola Lindahl betonar vikten av att kommunen erbjuder företagen god service i myndighets- och upphandlingsfrågor.

Ett annat viktigt område är lokaler och mark för företagsetableringar samt att arbeta regionalt för samarbete kring forskning och lärosäten. Jag vill vara bryggan mellan kommun och näringsliv.

Per-Ola Lindahl tillträder den nya tjänsten i mitten av januari. Under rekryteringen av ny biträdande kommundirektör går bygg- och miljöchef Anna von Axelson in som tillförordnad biträdande kommundirektör.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020