• Startsida
  • / Tillagningsköket och restaurang Himmel & Pannkaka är invigda

Tillagningsköket och restaurang Himmel & Pannkaka är invigda

Lokalerna var fyllda med besökare när tillagningsköket och restaurangen Himmel & Pannkakas lokaler på Dragonvägen, invigdes.

Invigde lokalerna gjorde Margareta Hamark (L) kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden tillsammans med Josefin och Dinar som deltar i daglig verksamhet på restaurangen. I bakgrunden Yvonne Boberg (chef inom omsorgsenheten) och Martin Blom (köksmästaren)

Invigde lokalerna gjorde Margareta Hamark (L) kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden tillsammans med Josefin och Dinar som deltar i daglig verksamhet på restaurangen. I bakgrunden Yvonne Boberg (chef inom omsorgsenheten) och Martin Blom (köksmästaren)

Den dagliga verksamheten, Dragonen, integreras i tillagningsköket. Och som tidigare i restaurangverksamheten. Då med namnet, Café Astrid.

Tillagningsköket ska laga lunch, middag och mellanmål till kommunens äldreboenden. Dessutom ska de laga mat till dagverksamheten Navet och andra dagliga verksamheter inom LSS. Upp emot 700 portioner ska tillagas i köket varje dag. Den dagliga verksamheten på Dragonen inom Väsby stöd och omsorg integreras nu i tillagningsköket. Det skapar nya och viktiga arbetsuppgifter för personer med funktionsvariationer.

Yvonne Boberg, enhetschef på social- och omsorgskontoret, hälsade välkommen. Yvonne passade även på att tacka alla som varit involverade i uppbyggnaden av tillagningsköket och lokalerna.

Lena Kanström (M), vice ordförande i omsorgsnämnden berättade om när projektet startade.

Därefter invigdes lokalerna av Margareta Hamark (L), kommunalråd och ordförande i omsorgsnämnden, tillsammans med Josefin och Dinar som deltar i daglig verksamhet på restaurangen.​

Vissa dagar är extra kul att vara på jobbet, jag har sett fram mot den här dagen. Maten betyder så mycket här i livet och det är viktigt att satsa på de äldre, eller de åldersrika som jag väljer att säga. Ett av våra viktigaste sinnen är doftsinnet. Smaker och dofter från barndomen kan komma upp och vi kan förflyttas tillbaka i tiden. Nu kan våra boenden och dagverksamhet planera menyerna tillsammans med Martin och hans medarbetare så att smaklökarna och doftsinnet kittlas på bästa sätt, säger Margareta Hamark i sitt invigningstal.

Mellan mumsandet på snittar och under minglandet tog många besökare en runda för att titta på det nya köket. Även övriga rum som behövs vid tillagning och leverans av måltider, exempelvis packningsrum, kylrum och disk fick ses.

Mitt fokus har varit att få ihop flödet för tillagningsköket. Det som händer nu är något helt otroligt. I den här verksamheten så integrerar vi daglig verksamhet och vi jobbar tillsammans sida vid sida. Det är jättekul att få vara delaktig i det här samarbetet och en början på en rolig resa, berättar köksmästaren Martin Blom.

Senast uppdaterad: 9 juli 2020