• Startsida
  • / Kanelbullar, kaffe och glädje när seniorerna tar över Messingen

Kanelbullar, kaffe och glädje när seniorerna tar över Messingen

En matnyttig informationsträff för blivande 80-åringar och en glädjefylld seniormässa för alla 65-plussare. Under sportlovet är det inte bara aktiviteter för ungdomar. Messingen fylls av seniorer.

Ett stort antal kanelbullar

Foto: Mostphotos

Hela 276 Väsbybor fyller 80 år i år. Nu har kommunen bjudit in dem till en informationsträff i Messingen på måndag 24 februari. Förutom kaffe och kanelbullar blir det matnyttig information om hur man kan bibehålla en god hälsa. Det ges också information om vilken hjälp kommunen har att erbjuda den dag man inte längre klarar sig själv.

276 inbjudna, det är ett rekord för mina år som anhörigkonsulent i kommunen. Tänk att vi har så många Väsbybor som fyller 80 just i år! säger Ann-Charlotte Tjernberg som redan tagit emot ett 40-tal anmälningar.

Vid informationsträffen medverkar kommunens medicinskt ansvariga sjuksköterska. Det gör även Väsbyfixarna som erbjuder sina tjänster gratis till äldre i kommunen. Räddningstjänsten kommer att vara på plats och informera om hur man kan förebygga brandfaror i hemmet.

Och det blir inte bara stillasittande under träffen. Två pigga seniorer kommer att leda deltagarna i ett frivilligt pass med balansträning.

Ann-Charlotte Tjernberg hoppas att de blivande 80-åringarna känner att de även har åldern inne att besöka seniormässan som äger rum på torsdag samma vecka.

Det är jätteviktigt att lyfta alla seniorer i kommunen. Vi vill informera dem om det stöd som finns att få ifrån kommunen men också hjälpa dem att bibehålla en god hälsa.

Seniormässans välfyllda program innehåller uppträdande av Östen med resten, lokala revygruppen Kulpås(c)en och massvis med information från kommunen och andra aktörer. Årets tema är Glädje förlänger livet.

Våra seniorer är mer aktiva, håller sig friskare och engagerade i samhället längre upp i åren. Men när hälsan sviktar finns kommunen där med stöd från kommunen och andra fristående aktörer. Vår åldrande befolkning är viktig, inte minst är de med sitt engagemang med och stöttar föreningslivet och samhället i stort, säger omsorgsnämndens ordförande Margareta Hamark (L).

Informationsträffen för blivande 80-åringar

Tid: Måndag 24 februari, klockan 10–12
Plats: Skolmatsalen, Messingen

Besök seniormässan 2020

Tid: Torsdag 27 februari, kl. 13–16.30
Plats: Messingen

Senast uppdaterad: 7 september 2020