• Startsida
  • / Väsbys skolor förberedda inför höstterminen

Väsbys skolor förberedda inför höstterminen

Den här veckan startar höstterminen för grundskolorna i Väsby och Väsby Nya Gymnasium. Skolorna har anpassat terminsstarten på olika sätt och gymnasiet kommer att ha viss undervisning på distans.

En flicka som står på en stenyta utanför några hus tillsammans med en pojke som sitter på en cykel och bär cykelhjälm. Hon har på sig jeans, kappa och gympadojor och båda har ryggsäckar på sina ryggar.

Bild från Mostphotos

Grundskolorna i Väsby startar höstterminen, onsdag 26 augusti, med olika anpassningar på grund av coronapandemin. För detaljerad information om varje skolas upplägg, vänligen ta kontakt med respektive skola.

Skolorna avgör utifrån varje skolas förutsättningar, vad som är bäst. Det kan till exempel vara att man har olika starttider första dagen eller att man tar emot eleverna utomhus, säger Astrid Täfvander, utbildningschef Upplands Väsby kommun.

Under terminen fortsätter skolorna att arbeta för att minska risken för smittspridning.

Under våren har vi fått erfarenhet i att hantera de nya omständigheterna och byggt upp rutiner som passar lokalt för att minimera smittriskerna. I kommunen fortsätter vi att följa utvecklingen noga och följer myndigheternas riktlinjer, fortsätter Astrid Täfvander.

Väsby Nya Gymnasium bedrev liksom andra gymnasier undervisning på distans i våras. Även hösten blir en annorlunda termin. Viss fjärrundervisning, även kallad distansundervisning, kommer att ske för eleverna i årskurs 2 och 3 och olika anpassningar kommer även att genomföras på plats på skolan.

För senaste uppdatering ta del av information via webbplatsen för Väsby Nya Gymnasium.

Vasbynyagymnasium.selänk till annan webbplats under rubriken, ”Senaste nytt”.

Väsbys grundskolor:
Sammanställning över grundskolorna i Väsby, med kontaktuppgifter.

Senast uppdaterad: 25 augusti 2020