• Startsida
  • / Ny satsning på höstjobb - dags att söka

Ny satsning på höstjobb - dags att söka

Nu erbjuder vi höstjobb som en del av statens satsning för att fler unga ska få jobb. Välkommen att söka arbete inom flera olika områden!

En ung man iklädd keps, skjorta och nyckelband står framför en byggnad och några träd och ser in i kameran.

Mohamed Sadik som ansvarar för kommunens höstjobb.

Upplands Väsby kommun kan nu erbjuda höstjobb till dig som gick ut årskurs tre på gymnasiet i somras eller som är 16-19 år och varken studerar eller jobbar. Du kan söka en anställning under 3-4 veckors tid under höstterminen. På heltid eller deltid beroende på i vilken verksamhet du får jobb.

Höstjobb är en del av statens satsning på att kommunerna ska kunna erbjuda fler unga jobb i höst.

Vi är en av de första kommunerna som erbjuder den här formen av jobb för unga under hösten. Vi vill att så många som möjligt söker, säger Mohamed Sadik, ungdomscoach och ansvarig för höstjobben.

När regeringen gick ut med att de skulle göra en satsning för att fler unga ska komma in i arbete sa arbetsmarknadsminister Eva Nordmark:

Att regeringen nu tillför ytterligare medel till kommunala jobb för ungdomar gör att fler unga kan ta sina första steg in i arbetslivet i en tid då det råder ett svårt läge på arbetsmarknaden.

Regeringen befarade under våren att ungas inträde på arbetsmarknaden skulle kunna komma att fördröjas till följd av konsekvenser på grund av coronapandemin. Därför avsattes ytterligare 100 miljoner för att kommunerna även ska kunna erbjuda jobb i höst.

I Upplands Väsby kunde vi trots pandemin erbjuda ett rekordhögt antal sommarjobb och ser nu fram emot en period med höstjobb. Precis som under sommaren kommer vi inte att erbjuda jobb i verksamheter som har restriktioner på grund av coronapandemin.

Ansökningsperioden är mellan 14 september till 30 september.

Läs mer och anmäl dig på sidan Arbete för ungdomar.

Senast uppdaterad: 24 september 2020