• Startsida
  • / Trygghetspriset till Väsbyvandrare

Trygghetspriset till Väsbyvandrare

Föreningen För ett tryggare Väsby tilldelas Trygghetspriset av Upplands Väsby kommun. Föreningen får priset för att ha bidragit till att öka tryggheten i Väsby.

Trygghetsvandrare nere vid stationen. Deltagare från föreningen För ett tryggare Väsby.

Deltagare från föreningen För ett tryggare Väsby

För ett tryggare Väsby tilldelas priset med motiveringen:

”Gruppen samlar engagerade medborgare som oavsett dag och väder vandrar för att skapa trygghet för alla Väsbybor. Initiativet visar vilken styrka, omtanke och hjärta som finns hos kommunens medborgare.”

Civilsamhällets insatser är oerhört viktiga för att skapa trygghet. Vi ser väldigt positivt på det arbete som alla frivilliga Väsbybor lägger ned och hoppas att ännu fler ska känna sig inspirerade att bidra, säger kommunstyrelsens ordförande Christine Hanefalk (M).

Föreningen bildades i början av 2019 med syfte att öka vuxnas närvaro vid oroliga platser i kommunen. Arbetsmetoden har gått ut på att genom vuxnas närvaro göra det obekvämt för personer att syssla med hot, narkotikaförsäljning och andra olagliga aktiviteter.

Priset är en bekräftelse på att det vi gör är viktigt. Det är skönt att se att fler än vi tycker att vårt arbete gör skillnad för ökad trygghet i Väsby, säger Jonna Hasselsten som var med och startade föreningen.

Trygghetspriset delades ut för första gången 2019. Syftet är att uppmuntra allmänhetens delaktighet i att skapa ett tryggare Väsby.

Årets jury bestod av Christine Hanefalk (M), kommunstyrelsens ordförande, Mathias Bohman (S), oppositionsråd, Regina Kevius, kommundirektör, Daniel Wilhelmsson, Polisen och Elina Edin, Brandkåren Attunda.

Senast uppdaterad: 26 oktober 2020