• Startsida
  • / Gör någons vardag lite enklare – bli god man!

Gör någons vardag lite enklare – bli god man!

Vill du också göra skillnad för både individen och samhället – välkommen till oss som god man!

Min drivkraft är att göra skillnad.

Jag lär mig något nytt hela tiden och utvecklas som person.

Så säger två av de gode män som har uppdrag inom Överförmyndarnämnden i Norrort. Vill du också göra skillnad för både individen och samhället?

Nu är behovet extra stort även om vi hela tiden söker personer som kan ta uppdrag och göra en insats som god man och förvaltare, så kallade ställföreträdare, åt personer som av olika anledningar inte riktigt själva klarar av alla sysslor som krävs i vardagen. Det kan handla om att betala räkningar eller söka bidrag.

Du behövs nu, vi hjäper dig att komma igång

För att passa för uppdraget behöver du ha kvalifikationer som passar det aktuella uppdraget. Till exempel att vara självständig och ha en förmåga att sätta gränser och hantera kravfyllda situationer. Du behöver också ha en ordnad ekonomi och kunna ge uppdraget tillräckligt mycket av din tid samt vara beredd på att kunna hantera olika aktörer så som banker, vården och myndigheter.

Du som blir god man har rätt till en skälig ersättning för det arbete som läggs ned.

Upplands Väsby kommun ingår i en gemensam överförmyndarnämnd tillsammans med kommunerna Sollentuna, Sigtuna och Upplands Väsby. Du ansöker om att bli god man eller förvaltare via Sollentuna kommuns webbplats. Läs mer och anmäl dig på sollentuna.se/bligodman.

Varmt välkommen med din intresseanmälan!

Senast uppdaterad: 9 februari 2021