• Startsida
  • / Se höstens gladaste fest nu på fredag!

Se höstens gladaste fest nu på fredag!

Snart är det dags för höstens mest glädjefyllda fest! Funkisfestivalen går digitalt och bjuder in alla att se bidragen via webben. Dessutom kommer alla tittare få möjlighet att rösta på bidragen.

Konferencier Peo Stålknapp och deltagare Matilda Bodin i samband med deltävlingen 2019. Foto: Rosie Alm

Konferencier Peo Stålknapp och deltagare Matilda Bodin i samband med deltävlingen 2019. Foto: Rosie Alm

Tävlingen ägde rum på kvällen 13 november i Messingen, men utan publik på grund av den rådande situationen med corona. Tävlingen kommer att sändas i efterhand på kommunens webbplats fredag 20 november.

Sändningen via webben leds av Per-Olov ”Knappen” Ståhlknapp och Elin Scherdin.

Vi kommer att ha ett liveband som stöttar de nio artisterna och alla som tittar får möjlighet att rösta på bidragen via mobilen, säger ungdomsstrategen Erik Hjelmfors som arbetar på kultur- och fritidskontoret och drar i alla trådar kring festivalen.

Funkisfestivalen, som tidigare kallades Funkismello, äger rum i mer än 20 kommuner. Festivalen är därmed Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS. Tävlingen har sedan 2011 varit ett årligen återkommande evenemang i Upplands Väsby.

Funkisfestivalen står för att alla människor är lika mycket värda. Alla har rätten att synas och ha roligt, säger Maria Fälth (KD) som sitter i styrelsen för nationella föreningen Funkisglädje som står bakom festivalen.

Funkisfestivalen i Väsby arrangeras av kommunen. Det vinnande bidraget går vidare till semifinalerna som planeras att hållas på Nalen i Stockholm 26-27 april 2021. Vinnarna går sedan vidare till den stora finalen som hålls senare under året.

Vad kul vi ska ha, alla artister och vi som arrangerar Funkisfestivalen. Det blir en minnesvärd kväll för både deltagare och publik, säger Erik Hjelmfors.

Den som vill se festivalkvällen kan göra det via länken nedan med start 20 november kl. 19.00-21.00

Senast uppdaterad: 17 november 2020