Nytt skolkök i Grimstaskolan

Grimstaskolan får ett tillagningskök med möjlighet att leverera skolmat till förskolor och skolor i närområdet. Investeringen sker för att klara det ökande behovet av skolmåltider.

Mat i kantiner på restaurang med självservering.

Foto: Mostphotos

Grimstaskolans kök är i dag ett mottagningskök och i behov av upprustning. Utbildningsnämndens beslut att både modernisera och utöka volymen av tillagning innebär att man löser kapaciteten i kommunens östra del och avlastar Messingens kök.

Det är jättebra att vi får ett modernt kök på plats och att eleverna i fortsättningen kan få vällagad mat på plats. Det är en investering som kostar, men den är viktig för våra elever, säger utbildningsnämndens ordförande Joanna Hassan (M).

Grimstaskolan är en kommunal skola för elever i årskurserna 6-9. Grimstaskolan får nu ett nytt tillagningskök med kapacitet för 1 100 portioner, samt möjligheten att leverera till andra förskolor och skolor i närområdet. Investeringen innebär också en ny skolmatsal med 200 platser.

Vi är väldigt glada för att Grimstaskolan ska få ett nytt, modernt tillagningskök. Att investera i bra måltider i skolan är att investera i hela verksamheten. Måltiderna har betydelse för elevernas hälsa, trivsel och förutsättningar för att orka lära - faktorer som i slutändan kan påverka skolresultaten, säger Mikael Caiman Larsson som är chef för grundskoleverksamheten.

Sedan tidigare finns det tre kommunala skolor med tillagningskök; Bollstanäs, Väsby skola och Väsby Nya Gymnasium.

Senast uppdaterad: 25 november 2020