• Startsida
  • / Fjärrundervisning på Väsby skola

Fjärrundervisning på Väsby skola

Elever i årskurs 7–9 på Väsby skola har undervisning på distans resten av terminen. Syftet är att förhindra smittspridning.

Illustrationer av tre förstorade coronavirus.

Skolledningen har fattat beslut om fjärrundervisning i samråd med smittskyddsläkare och utbildningskontoret. Bakgrunden är flera bekräftade fall av covid-19.

Fjärrundervisningen innebär att eleverna i årskurs 7-9 får all undervisning på distans via sin skoldator under två veckor.

Vi förstår att beslutet om fjärrundervisning får stor påverkan på både elever och vårdnadshavare. Beslutet är fattat i samråd med smittskyddsläkare för att minska riskerna för smittspridning, säger Lennart Norrevik, tillförordnad rektor Väsby skola.

Alla elever i årskurs 7–9 på Väsby skola får möjlighet att hämta färdiga lunchlådor i skolan. Det sker enligt ett schema för att undvika trängsel. Information om tider för att hämta lunch skickas till elever och vårdnadshavare via Schoolsoft.

Undervisning och uppgifter under skoldagarna varierar men eleverna följer sitt ordinarie schema.

Vi har varit i kontakt med skolor i andra kommuner som redan har genomfört det här. Vi har dragit nytta av deras erfarenheter för att det här ska bli så bra som möjligt, säger Lennart Norrevik.

Frågor och svar om kommunens verksamheter och corona. Länk till annan webbplats.

Nytt beslut om fortsatt distansundervisning: I samråd med smittskyddsläkare har skolledningen den 8 december fattat beslutet att fortsätta med distansundervisningen i årskurs 7-9 på Väsby skola resterande termin.

Senast uppdaterad: 10 december 2020