• Startsida
  • / Upplands Väsby kommun får pris för sin tillväxt

Upplands Väsby kommun får pris för sin tillväxt

Företag i Upplands Väsby har under år 2020 haft stor tillväxt på sina företag och kommunen får nu pris för bästa tillväxt.

Diplom från Syna för bästa tillväxt 2020. Text på bild: Syna Bästa Tillväxt 2020.

Foto: Syna

Upplands Väsby har under 2020 haft stor tillväxt och tilldelas priset Bästa Tillväxt. Priset tilldelas de kommuner i varje län som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Priset delas ut av Syna, som är ett kreditupplysningsföretag.

Det är mycket glädjande, inte minst med tanke på att det varit ett tufft år med pandemi. Vårt fokus är att fortsatt ge näringslivet i kommunen så goda förutsättningar som möjligt för tillväxt och utveckling, säger Per-Ola Lindahl, näringslivschef.

Tre kommuner tilldelas pris för Bästa Tillväxt. Botkyrka kommun hamnar på förstaplats, Nynäshamn kommun på andraplats och Upplands Väsby kommun hamnar på en stolt tredjeplats.

Det är positivt att tillväxten ökar för våra viktiga företag i Upplands Väsby. Vår kommun jobbar aktivt i samverkan med näringslivet för att öka företagens förutsättningar också framöver, säger Ann-Christin Frickner (C) ordförande för kommunstyrelsens näringslivs- och kompetensutskott.

Bred tillväxt skapar stabila regioner. Därför är Bästa Tillväxt en viktig värdemätare. Synas tillväxtindex ger en stabil utveckling i näringslivet och lyfter fram kommuner där många företag växer.

Bästa Tillväxt bygger på fakta. Syna granskar siffror från företagens bokslut. Siffrorna visar hur det har gått för näringslivet i Sveriges kommuner. Utifrån dessa siffror avgörs vilken kommun som haft bäst tillväxt.

Dessa tre värden av tillväxt mäts:

  • Andelen företag som har ökat sin omsättning över fem procent mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som ökat antalet anställda mellan de två senaste årsredovisningarna.
  • Andelen företag som går med vinst enligt senaste årsredovisningen.

Priset Bästa Tillväxt delades ut första gången 2007.

Senast uppdaterad: 20 december 2020