• Startsida
  • / Byggaktören Peab får uppdraget att bygga fotbollshallen i Vilundaparken

Byggaktören Peab får uppdraget att bygga fotbollshallen i Vilundaparken

En fullstor fotbollshall ska byggas i Vilundaparkens område. Planeras stå klar 2022.

En flicka ligger på golv med en fotboll under hakan. I bakgrunden ses några spela fotboll vid ett mål i en fotbollshall.

Foto: Mostphotos.

Upplands Väsbys första fotbollshall ska byggas i Vilundaparken. Fotbollshallen ska möta upp behovet av fler träningstillfällen och ger möjlighet för föreningar att planera och genomföra träningar året runt. I början av 2021 ska bygget av fotbollshallen sätta igång och hallen planeras vara klar i mars 2022.

Kommunstyrelsens teknik- och fastighetsutskott har den 26 november (KSTFU/2019:201) beslutat att tilldela Peab Sverige AB uppdraget att bygga fotbollshallen och avtalet är nu klart.

Beslutet att välja en entreprenör för uppförandet av fotbollshall i Upplands Väsby är ett viktigt steg i förverkligandet av byggandet av en fullstor fotbollshall i Vilundaparken. Nu ser vi fram emot ett första spadtag, säger Roland Storm kommunalråd för Väsby Bästa och ordförande i teknik och fastighetsutskottet.

Fotbollshallen blir en så kallad fullstor hall, det vill säga en 11-spelsplan. Hallen kan också delas in i fyra stycken 7-spelsplaner. På dagtid kan det ges utrymme för skolor att bedriva idrottslektioner i hallen.

Byggnaden kommer att placeras i norra delen av Vilundaparkens område. Att lägga fotbollshallen centralt gör den lätttillgänglig, oavsett var de aktiva bor i Väsby. Det ökar också upp möjligheten till olika transportmedel till och från hallen. Parkeringsplatser finns i området, gång- och cykelbanor finns tillgängliga och busslinjer passerar området med regelbunden trafik.

Det är många barn och unga som spelar fotboll i olika föreningar i Väsby. Nu kan föreningarna träna året runt utan uppehåll under vintern. Härligt att vi nu är ett steg närmare en fotbollshall i Väsby, säger Johanna Dermer chef för idrott- och fritidsenheten.

Senast uppdaterad: 22 december 2020