• Startsida
  • / Förskolan Vetenskapen är sökbar

Förskolan Vetenskapen är sökbar

Nu går det att söka till förskolan Vetenskapen via kommunens E-tjänst.

Tre barn sitter vid ett bord och ritar tillsammans med en pedagog.

Foto: Mostphotos

Förskolan Vetenskapen är en ny förskola som ska drivas av Norlandia Förskolor AB med plats för upp till 100 barn. Förskolan byggs i området Eds allé på Havregatan 9 och öppnar för verksamhet den 9 augusti 2021.

Det är glädjande att ytterligare en förskola öppnar i kommunen. Detta blir ett steg i rätt riktning för att möta de framtida behoven av förskoleplatser i Väsby. Det är även positivt att kunna erbjuda medborgarna en blandning av både kommunala och fristående förskolor. Fokus är att våra yngsta Väsbybor ska få en så bra miljö och så hög pedagogisk kvalitet som möjligt oavsett huvudman, säger Per-Erik Kanström (M) ordförande utbildningsnämnden.

Ansök om förskoleplats via kommunens E-tjänst

Förskolan Vetenskapen är nu öppen att välja som ett alternativ vid ansökan till förskola. Det går att söka upp till tre olika förskolor. Ansökan sker via kommunens E-tjänst för barnomsorg. Kön till förskolan hanteras enligt kommunens köregler. Reglerna finns tillgängliga på kommunens webbplats.

Via kommunens E-tjänst hanterar du alla ärenden som rör barnomsorgen i Upplands Väsby kommun. Där kan du exempelvis ändra dina köalternativ och antal timmar för barnomsorgen. Tjänsten är tillgänglig alla dagar i veckan, dygnet runt.

Mer information

Sammanställning och länk till de sökbara förskolorna i Upplands Väsby

Till sidan för att hantera, ansöka och säga upp förskoleplats

Information om kommunens avgifter och regler

Senast uppdaterad: 19 februari 2021