• Startsida
  • / Första spadtaget i bygget av fotbollshallen

Första spadtaget i bygget av fotbollshallen

Arbetena med den nya fotbollshallen i Vilundaparken är igång och den 19 april togs första spadtaget. Fotbollshallen beräknas färdig till våren 2022.

Andrea Möllerberg står tillsammans med Oskar Weinmar och Roland Storm med varsin spade framför en hög med jord.

På bilden från vänster Andrea Möllerberg (VB), Oskar Weinmar (M) och Roland Storm (VB).

Fotbollshallen kommer innehålla en fullstor elvamannaplan. Hallen kommer kunna delas upp i fyra mindre fotbollsplaner med väggar emellan.

Den 19 april tog kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden Andrea Möllerberg (VB) och ordförande i teknik- och fastighetsutskottet Roland Storm (VB) tillsammans med byggaktören Peab det första spadtaget för den nya fotbollshallen.

Det är otroligt glädjande att arbetet äntligen är igång! Upplands Väsby kommer att få en fullstor inomhusfotbollshall och det är något som bara ett fåtal andra kommuner i Sverige har vilket gör att vi sätter vår satsning på svensk idrottskarta. Vår förhoppning är att hallen kommer möjliggöra för barn och unga att idrotta året runt på ett mycket bättre sätt än tidigare, säger Andrea Möllerberg, (VB) kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Fotbollshallen gör det möjligt för Väsbys barn och ungdomar att kunna träna och spela fotboll med bra förutsättningar året runt.

Fotbollshallen är en viktig satsning kommunen gör för att möjliggöra för Väsbyborna att idrotta. Hallen är till för alla och kommer bli till glädje för många, säger Oskar Weinmar (M) kommunstyrelsens ordförande.

På kommunens webbplats finns mer information om fotbollshallen.

Film från spadtaget

Hör kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB) berätta om fotbollshallen.

Du kan själv välja om du vill visa filmen med eller utan undertext. Klicka på knappen ”CC” (Choose captions) i videospelaren.

Senast uppdaterad: 4 juni 2021