• Startsida
  • / Traditionella studentfiranden i Väsby ställs in

Traditionella studentfiranden i Väsby ställs in

Gymnasieskolorna i Stockholms län samt Håbo kommun har även i år valt att ställa in det traditionella studentfirandet med anledning av den pågående pandemin. Det är följden av ett gemensamt beslut som utbildningscheferna i länet har fattat.

Studenter som sjunger på ett flak med björkris.

Foto: Mostphotos

Det innebär att utspring, stora folksamlingar på skolgården och flakåkning i skolornas regi ställs in. Bedömningen är att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av covid-19. Hur studentfirandet kommer genomföras beslutar varje gymnasieskola.

Att ta studenten är en stor dag för många, därför är det extra tråkigt att det traditionella studentfirandet inte är möjligt att genomföra i år heller. Men vi behöver tillsammans hjälpas åt att minska smittspridningen. Det innebär att vi behöver genomföra till exempel studentfirandet på andra sätt än vi är vana vid, säger Per-Erik Kanström (M) ordförande utbildningsnämnden.

Det gemensamma beslutet har fattats av alla kommuner i länet och omfattar både gymnasieskolor och gymnasiesärskolor.

Beslutet om att inte genomföra ett traditionellt studentfirande är fattat av alla kommuner i länet med anledning av den pågående pandemin. Många elever på gymnasieskolorna i regionen studerar i andra kommunen än sin hemkommun, därför har regionen fattat ett gemensamt beslut kring studentfiranden, säger Astrid Täfvander, utbildningschef Upplands Väsby kommun.

Senast uppdaterad: 27 april 2021