• Startsida
  • / Bidrag till föreningar som arrangerar sommarlovsaktiviteter

Bidrag till föreningar som arrangerar sommarlovsaktiviteter

Nu kan idrotts- fritids- och kulturföreningar söka bidrag för sommarlovsaktiviteter för kommunens barn och unga.

En kille i blå tröja håller i ett pingisrack och en tjej står i framkant av bilden och håller också ett rött pingisrack. I bakgrunden syns gröna träd.

Foto: Mostphotos

Under pandemin har många barn och unga fått avstå från aktiviteter och socialt umgänge med jämnåriga. Lovaktiviteter kan bidra till att underlätta för barn och ungas situation och livsförutsättningar. För att möjliggöra för föreningar att arrangera sommarlovsaktiviteter för barn och unga kan föreningar ansöka om ekonomiskt bidrag hos kommunen. Bidraget är ett riktat stadsbidrag till kommunerna.

Aktiviteter för barn och unga

Föreningar kan ansöka om bidrag för att arrangera anpassade sommarlovsaktiviteter utifrån de gällande restriktioner som finns med anledning av covid-19.

Aktiviteterna ska rikta sig till barn och unga i åldrarna 6-15 år, vara avgiftsfria och det ska inte krävas några förkunskaper för att delta.

Ansök senast 24 maj

De föreningar som är intresserade av att bidra till en ökad meningsfull fritid för kommunens unga och vill ta del av bidraget ska inkomma med en skriftlig ansökan till kommunen senast 24 maj 2021.

Läs mer på kommunens webbplats om hur du som förening ansöker om bidrag, stöd och stipendier.

Senast uppdaterad: 11 maj 2021