• Startsida
  • / Sofia och Emmy är Årets Väsbybor

Sofia och Emmy är Årets Väsbybor

Sofia Trison och Emmy Öhman tilldelas utmärkelsen Årets Väsbybo 2020 för deras betydelsefulla arbete för personer som utsätts för våld i nära relationer.

Sofia Trison och Emmy Öhman som är Årets Väsbybor. De står med diplom och blombuketter.

Sofia Trison och Emmy Öhman är Årets Väsbybor 2020.

Sofia Trison och Emmy Öhman är verksamhetsansvariga för den ideella föreningen Mivida i Upplands Väsby. Mivida erbjuder sedan 2013 en samtalsjour för personer som utsätts för våld i nära relationer. De kan också erbjuda skyddat boende för våldsutsatta personer. Sofia Trison och Emmy Öhman tilldelas utmärkelsen för sitt stora engagemang och betydelsefulla arbete.

Kommunen har ett nära samarbete med Mivida kring skyddat boende.

Mivida verkar dagligen för ett samhälle som är fritt från våld mot kvinnor och barn. Deras arbete är goda exempel på hur enskildas insatser gör skillnad och bidrar till ett tryggare Väsby för alla som bor här, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Väsbybor har under våren haft möjlighet att nominera kandidater till Årets Väsbybo. En jury har därefter valt en vinnare. I motiveringen står det bland annat:

I en tid av pandemi, med ökad isolering och utsatthet till följd, märks ett ökat behov av stödinsatser och fler röster hörs för att stoppa mäns våld mot kvinnor. Därför kan vi inte nog uppmärksamma och visa uppskattning för det angelägna arbete Sofia, Emmy och Mivida gör för att ge våldsutsatta kvinnor den hjälp och det stöd de behöver.

Deltagare i årets jury:

  • Kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M)
  • Kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB)
  • Kommundirektör Regina Kevius
  • Kommunikationsdirektör Karin Hallgren
  • Upplands Väsby hembygdsförenings ordförande Klas Lundkvist

Det formella överlämnandet som skulle ha skett i samband med nationaldagsfirandet sker på grund av pandemin vid ett annat tillfälle.

Kommunens arbete mot våld i nära relationer

Senast uppdaterad: 27 maj 2021