• Startsida
  • / Musikaliska glädjespridare på besök hos äldre

Musikaliska glädjespridare på besök hos äldre

Medlemmar ur Romeo & Julia Kören sprider glädje bland Väsbys äldre nästa vecka. Upplands Väsby kommun gör en repris på förra sommarens uppskattade konserter på äldreboenden.

Malin Sternbrink och Niklas Atterhall som medverkar i föreställningen.

Medverkande: Malin Sternbrink, sång, och Niklas Atterhall, luta och sång. Foto: Benoit Malmberg

Romeo & Julia Kören, som medverkat på Dramaten, brukar vanligen bjuda på renässansmusik. Kören har turnerat världen över och uppträtt på nobelmiddagar och Kronprinsessan Victorias bröllop. Nu besöker två medlemmar ur kören fyra äldreboenden i Upplands Väsby med ett jazzprogram.

Kultur i form av sång och teater fyller en viktig funktion i äldreomsorgen. Det har vi sett, inte minst under pandemin då många varit isolerade på sina boenden. Nu behöver vi sprida glädje och få alla att känna gemenskap igen, säger omsorgsnämndens ordförande Margareta Hamark (L).

Kommunens scenkonstprogram fick ställa om under förra året och kunde inte genomföra annat än ett fåtal publika evenemang, samt digitala evenemang. Då väcktes tanken att flytta ut scenkonsten och glädja de Väsbybor som finns på flera äldreboenden i kommunen.

Jazztrions besök förra sommaren blev väldigt uppskattat bland våra äldre. Det är ett trevligt inslag som vi nu gör om med en ny ensemble som besöker fyra äldreboenden i Väsby.

Förra sommarens succé med jazztrion som spelade på äldreboenden följs nu upp med en liknande turné. Tre kommunala äldreboenden och ett privat äldreboende får besök. Det blir skön, klassisk jazzmusik till de årsrika Väsbyborna, utlovar kulturproducent Karin Andén.

Om vädret inte tillåter så har vi en alternativ plan för att genomföra konserterna på ett säkert sätt inne i lokalerna. Men mest av allt hoppas vi på vackert väder.

Senast uppdaterad: 26 maj 2021