• Startsida
  • / Traditionellt nationaldagsfirande och midsommarfirande inställt

Traditionellt nationaldagsfirande och midsommarfirande inställt

På grund av rådande omständigheter i och med pandemin har Upplands Väsby kommun beslutat att ställa in.

En äng med prästkragar och i bakgrunden står en flaggstång med den svenska flaggan hissad.

Foto: Mostphotos

Nationaldagsfirandet på Hembygdsgården i Runby är inställt även i år. Detta gäller även för midsommarfirandet i Smedby vid Gunnes Gård. Bedömningen är att ett traditionellt firande inte kan arrangeras utan risk för smittspridning av covid-19. På kommunens Facebooksida och webbplats kommer en digital nationaldagshälsning och midsommarhälsning att publiceras.

Det är tråkigt att vi inte kan genomföra de traditionella firandena i år heller. Det brukar vara väldigt uppskattade evenemang med många besökare men utifrån den rådande situationen går de dessvärre inte att genomföra. Även om vi förhoppningsvis snart kan börja se fram emot en mer normal vardag är vi inte där än och det är viktigt att vi håller ut lite till. Jag rekommenderar däremot alla väsbybor att under sommaren passa på att upptäcka nya platser i kommunen och ta del av det rika utbud som finns i vår kommun, säger Christine Hanefalk (M) kommunfullmäktiges ordförande.

Tidigare år har medborgare i Väsby som fått svenskt medborgarskap välkomnats under en ceremoni på nationaldagen. Då det traditionella firandet på nationaldagen är inställt kommer kommunens nya medborgare som fått svenskt medborgarskap få ett välkomstbrev och diplom hemskickat till sig.

Förra året fick de medborgare som fått svenskt medborgarskap också ett brev från kommunen med en inbjudan till detta års ceremoni. Då bedömningen är att ett traditionellt firande inte kan arrangeras i år heller är det inte möjligt att välkomna förra årets inbjudan medborgare.

Besök och upptäck Väsby i sommar

I Upplands Väsby finns många möjligheter för friluftsliv, motion och avkoppling under hela året. I Väsby finns alltid närheten till naturen. Runt om i kommunen finns flera fina elljusspår och utegym för dig som vill träna. För sköna promenader finns vandringsleder och upplevelsestråk. Du kan också göra utflykter till badplatser och naturområden. Låt dig inspireras att besöka någon av våra fina platser i kommunen.

Under uppleva och göra på kommunens webbplats finns flera tips på platser i Väsby.

Senast uppdaterad: 28 maj 2021