• Startsida
  • / Väsby får center för trygghetsfrågor

Väsby får center för trygghetsfrågor

Väsbyborna får ett trygghetscenter med möjlighet att träffa kommun, polis och ordningsvakter. Åtgärden är en del i kommunens trygghetsarbete.

Exteriör bild av Messingen

Upplands Väsby kommun samlar sitt säkerhetsarbete på en central plats där allmänheten rör sig. Trygghetscenter kommer att inrättas i Messingen, enligt beslut i kommunstyrelsen.

Vi vill på bästa möjliga sätt möta medborgarna i frågor som rör trygghet. Vårt Trygghetscenter står öppet för allmänheten och blir också navet i vår samverkan med andra, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Allmänheten ska kunna lämna synpunkter och få information om till exempel nattvandring, säkerhet och brottsförebyggande arbete. Det kommer att finnas kontorsytor för samverkan mellan kommun, polis, ordningsvakter och andra som arbetar med trygghetsfrågor.

Trygghetscentret blir den fysiska platsen där vi alla kan mötas. Jag ser fram emot att komplettera Messingens kulturutbud med fokus på trygghet, säger brottsförebyggande strateg Emma Rauf-Otworowski.

Trygghetscenter ska ha öppet även utanför kontorstid. På så vis vill man öka närvaron av ordningsvakter och polis i den centrala delen av kommunen.

Senast uppdaterad: 1 juni 2021