24 november - 11 december kl. 12.00 - 16.00

Kerstin Björk och Tony Roos

Ett konstverk med abstrakta figurer.

Se Kerstin Björks konst på Väsby Konsthall under november och december.

Två västkustkonstnärer, Tony Roos och Kerstin Björk, avslutar jubileumsåret 2020. Utställningen visas 24 november–11 december.

Tony Roos

Tony Roos är en målare som kallar sitt måleri modern realism.

”Jag har med stor entusiasm ägnat mig åt att avbilda sådant som kanske upplevs som gammalt men ändå finns i vår närhet ”, säger Tony.

Det kan ibland upplevas som romantiskt men också som en uppmaning att ta vara på det enkla och naturliga som vår skärgård, vattnet, insjöar, kåkar, fartyg med mera.

I hans måleri har ljuset, kontraster och ett kraftfull måleri stor betydelse för uppbyggnaden av motiven. När Tony tar fram blyertspennan och startar tecknandet på den redan målade oljefärgsytan så uppstår en nerv som känns .

I hemstaden Göteborg finns flera entréer och kontor som utsmyckats av Tony.

Utbildad vid Hovedskous Målarskola Göteborg 1976–1979, 3-årig litografisk utbildning i Göteborg. År 1991 erhöll Tony Göteborgs kulturstipendium.

Kerstin Björk

Kerstin Björk är utbildad textilkonstnär, hon tog sin masterexamen 2013 vid Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg, samma år tilldelades hon Broderiakademiens stipendium.

”Jag låter stygnen växa fram automatiskt, bestämmer inte på förhand var det ska sluta.” Abstrakta världar växer fram tillsammans med figurer, fåglar och siffror och inget är planerat. Ett modigt esoteriskt sökande i realtid, att våga lita på slumpen i skapandet.

Då hon sökt tolka sina bilder genom olika sorts system, likt chiffer, har hon ibland kommit in på notsystem och har även arbetat med ljud tillsammans med broderiet.

”Ett spännande konstnärsskap som vittnar om mod och säkerhet som säkert blir intressant för Konsthallsbesökarna” säger Anders Skarin, ordförande i föreningen Väsby Konsthalls Vänner som driver Väsby Konsthall

Öppettider och bokning

Vi öppnar utställningen utan vernissage med anledning av Covid-19. Väsby Konsthall har valt att hålla öppet tisdag-torsdag kl. 12–17 och fredag kl. 12–16 och endast för bokade besök.

Bokning görs per telefon 08-590 94850 eller mail till info@vasbykonsthall.com

Obs! Lördag-söndag stängt.

Välkommen!

Information
Arrangör: Väsby Konsthall
Tid: 24 november - 11 december kl. 12.00 - 16.00
Kontaktuppgifter: Väsby Konsthall info@vasbykonsthall.com 08-59094850
Biljettinformation: Fri(villig) entre. Tidsbokning krävs, ring eller mejla till konsthallen för att boka.