Arbete för ungdomar

Vägval unga ger stöd och vägledning för dig som är mellan 16 och 24 år och som inte går i skolan eller jobbar. Med utgångspunkt från vad du vill ger vi dig stöd att komma närmare de mål du har.

Information med anledning av coronaviruset

Vägval unga vidtar åtgärder för minskad smittspridning och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Tips till dig som letar jobb

Boka gärna in ett Skypemöte med oss. Du behöver ha programmet Skype installerat på din dator eller telefon.

Skriv cv och personligt brev

Behöver du se över ditt cv eller skriva ett nytt personligt brev? Kolla gärna på dessa korta klipp så att du kan vässa till ditt cv och personliga brev.

Allmänna tips vid jobbsök

Vi vill också tipsa om ett par mycket informativa och kunskapsberikande webinarier. Dessa är endast 30–40 minuter långa och är fulla med tips och råd till dig som är arbetssökande.

Sök jobb

Söka jobb kan du göra på Arbetsförmedlingen, Blocket eller olika bemanningsföretags webbplatser. Besök deras webbplatser och filtrera sedan på yrken och orter så som det passar dig.

Kom ihåg att vi på Vägval unga kan vara med som stöd via Skype eller telefon när du söker jobb.

För dig som är mellan 16 och 24 år

Hos Vägval unga finns ungdomscoacher som kan hjälpa dig att komma igång eller komma vidare, vare sig det handlar om jobb, studier eller någonting annat. Det finns också tillgång till arbetsförmedlare samt studie- och yrkesvägledare.

Det är inte alltid lätt att veta vad man vill göra. Vägval unga kan vara ett bollplank i funderingar kring nuläge och framtid. Vi hjälper dit att se möjligheter och att hitta nya alternativ. Hos oss finns erfaren personal med goda kontakter inom kommunen och det lokala näringslivet.

Välkommen att kontakta oss: vagvalunga@upplandsvasby.se. Vi finns också på Facebook och Instagram-följ oss gärna. Vi lägger upp aktiviteter för alla kommunens unga. Vår besöksadress är: Anton Tamms väg 1.

Det kommunala aktivitetsansvaret

Är du mellan 16 och 19 år och har gått ut grundskolan men inte är placerad vid någon gymnasieskola? Då kommer du att kontaktas av kommunens aktivitetsansvar. Du kan också själv höra av dig till oss genom att kontakta oss via vagvalunga@upplandsvasby.se alternativt fylla i formuläret Aktivitetsansvar- för dig som saknar gymnasieplats.

Hitta studier, praktik eller arbete

Hos aktivitetsansvaret kan du få hjälp med att hitta vägar till studier, praktik eller arbete. Tillsammans med en ungdomscoach gör ni en individuell planering för just dig.  

Kontakta oss för ett möte

Vill du komma i kontakt med aktivitetsansvaret bokar du ditt möte här:

Senast uppdaterad: 12 juli 2021