Chef för social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en trygg och erfaren chef med ett engagemang för frågor inom socialtjänst samt vård och omsorg? Tror du likt oss på en verksamhet och organisationskultur som präglas av delaktighet, kompetens, tillit och respekt? Nu söker vi dig med en vilja och kompetens för att leda ett av Upplands Väsby kommuns största kontor. Vi finns med närhet till såväl Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Vi erbjuder dig

Som chef för social- och omsorgskontoret hos oss blir du en del av en tillväxtkommun och kommer ha ansvar för ett av kommunens största kontor med 1000 medarbetare. Hos oss finner såväl engagerade som ambitiösa medarbetare och förtroendevalda. Här finner du ett kontor som arbetar med fokus på utveckling i syfte att höja kvalitén för våra medborgare.

Om oss och tjänsten

Social- och omsorgskontoret består av fyra avdelningar; avdelningen för äldre och personer med funktionsnedsättning, avdelningen för individ- och familjeomsorg, avdelningen för familjerättsbyrån, avdelningen för Väsby stöd och omsorg (kommunal utförare av SOL och LSS). Kontoret arbetar på uppdrag av familjerättsnämnden, omsorgsnämnden och socialnämnden.

Som socialchef kommer du ha verksamhets-, personal-, budget- och arbetsmiljöansvar för kontorets cirka 1000 medarbetare. Utifrån politiska mål och uppdrag driver du arbetet på kontoret. Vidare leder arbetet med värdegrunden och att utveckla och digitalisera arbetet inom kontoret. I det använder du dig av din kunskap och kännedom om evidensbaserad forskning och innovation. Du upprätthåller en god dialog med interna och externa parter samt främjar en god fackliga samverkan. Du medverkar i relevanta forum och håller dig uppdaterad inom verksamhetsområdet. En viktig del är också samverkan och kravställning gentemot privata utförare beträffande; överenskommelser och avtal, uppföljning och säkerställning av att leverans sker på ett rättssäkert och högkvalitativt sätt.

Som socialchef ingår i kommunens högsta ledningsgrupp med kommundirektör som närmaste chef. Du har närmast chefsansvar för totalt åtta medarbetare. Fyra av dessa är avdelningschefer som ingår i ledningsgruppen för kontoret och fyra är medarbetare med utvecklings- och stödfunktion inom kontorets stab.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som:

  • har relevant akademisk utbildning för verksamhetsområdet

  • har erfarenhet av att vara chef i politiskt styrd organisation och varit chef över chefer

  • har lett arbete inom socialtjänst, vård och omsorg samt myndighetsutövning

  • har god förmåga att på svenska uttrycka sig väl i både tal och skrift

  • är väl förtrogen med gällande lagstiftning inom verksamhetsområdet

  • är väl förtrogen med ny teknik, digitalisering, forskning och innovation inom verksamhetsområdet

Det är meriterande om du har egen erfarenhet av arbeta inom verksamhetsområdet.

Som person är du strukturerad och samarbetsorienterad. Du har lätt för att samarbeta och organisera både ditt eget och det övergripande arbetet inom kontoret på ett bra sätt. Vidare är du trygg i din roll som ledare och använder din analytiska förmåga. Utifrån det har du förmågan att hantera såväl komplex information som komplexa situationer på ett bra sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socialchef Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

393608

Sista ansökningsdag

2021-04-11

Kontakt

Regina Kevius, Kommundirektör,08-59097110

Senast uppdaterad: 6 april 2021