Markförvaltare till kontoret för samhällsbyggnad i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du kunskap inom markförvaltning och en vilja att förvalta och utveckla Upplands Väsbys markinnehav? Då vill vi ta med dig på vår resa att skapa Väsby stad 2040. Vi har behov av att stärka upp kontoret med en ny markförvaltare som kan administrera och utveckla kommunens markinnehav på ett hållbart och affärsmässigt sätt.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss blir du en del av ett ett trevligt team med varierade arbetsuppgifter på en plats som håller på att utvecklas från förort till stad.

  • Tillsamman månar vi om ett gott arbetsklimat som bygger på samarbete, professionalitet och balans.

  • Vi vill att alla medarbetare får möjlighet att utvecklas individuellt genom såväl interna som externa utbildningar.

  • Enhetens arbetssätt medger goda förutsättningar att arbeta hemifrån vid behov.

  • Vår målsättning är att du ska trivas med dina arbetskamrater och att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb.

Om oss

Som markförvaltare kommer du att ingå i enheten för samhällsplanering och exploatering (SPLEX), vilket är en del av kontoret för samhällsbyggnad. SPLEX ansvarar för kommunens översiktliga och fysiska planering, exploateringsfrågor samt markägarfrågor.

Tjänsten som markförvaltare är placerad inom gruppen för Mark- och exploatering (MEX). Gruppen har totalt nio medarbetare med blandade kompetenser inom mark- och exploateringsområdet såsom exploateringsingenjörer, projektledare, projektchef och markstrateg. Gruppen utgörs i huvudsak av en exploatering- och genomförandefunktion samt en fastighetsägarfunktion.

Mark- och exploateringsgruppen deltar i kommunens arbete med samhällsbyggnad och arbetar i nära samverkan med andra enheter på kontoret och ansvarar för kommunens markreserv.

Om tjänsten

Ditt huvudansvar kommer ligga inom den administrativa och juridiska markförvaltningen. I uppdraget ingår att förvalta och utveckla kommunens markreserv. Det kan bland annat handla om att hantera upplåtelser, jordbruksarrenden, anläggningsarrenden och övriga nyttjanderätter. Du arbetar även med uppdatering av de system som våra avtal och upplåtelser hanteras i.

I uppdraget ingår även ajourhållning och utveckling av vårt avtalsarkiv. Du arbetar operativt med nya och befintliga upplåtelser samtidigt som du utvecklar arbetet med kommunens markreserv strategiskt och lägger grunden för att våra avtal är rättssäkra, korrekta, aktuella och rätt prissatta.

Tillsammans planerar och budgeterar markförvaltarna för det årliga arbetet med markreserven. I verksamheten strävar vi efter hög kundnöjdhet och hög grad av leverans i det vi gör. Du kommer att arbeta i nära samarbete med hela gruppen, men särskilt med vår innevarande markförvaltare.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • högskoleutbildning inom samhällsbyggnad alternativt markförvaltning/fastighetsförvaltning eller annan likvärdig utbildning

  • kunskap eller erfarenhet inom relevant lagstiftning och praxis, exempelvis jordabalken och fastighetsbildningslagen

  • förmågan att hantera det svenska språket väl i tal och skrift, då arbetet innebär att du du kommer hantera juridiska texter och kommunicera genom både skriftliga och muntliga kontakter internt och externt.

  • B-körkort då kommunens mark är spridda över olika delar av kommunen.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter av arbete i politisk styrd organisation och förvaltning och utveckling av mark- och fastigheter. 

Som person är du relationsskapande och kan hantera olika viljor och komplexa frågor på ett balanserat och professionellt sätt. Vidare är du kreativ och nytänkande, vilket för oss innebär att du löser utmaningar genom kontinuerlig omvärldsbevakning och med hjälp att din enhet. Du kan genom ditt strukturerade och lösningsorienterade arbetssätt bidra till att vi tar ytterligare steg för att förbättra vår verksamhet på ett hållbart och affärsmässigt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Fastighetsingenjör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

413692

Sista ansökningsdag

2021-09-29

Kontakt

Sofia Hofstedt,0859097959

Senast uppdaterad: 6 april 2021