Miljö- och klimatsamordnare till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Lockas du av att praktiskt arbeta för minskad klimatpåverkan och ökat miljöengagemang inom en kommun? Tilltalas du av tanken att få använda dig av din egen kreativitet för att bidra till att minska kommunens klimat- och miljöavtryck och att arbeta med frågor inom Agenda 2030 och cirkulär ekonomi? Då kanske detta är jobbet för dig.

Vi erbjuder dig

I tjänst som klimat- och miljösamordnare är du en del av miljöorganisationen som idag består av miljöstrateg, miljörevisorer och miljöombud som ansvarar för miljöarbetet på kontoren. Du samordnar och bistår miljöstrategen i arbetet med kommunens miljöledningssystem för att stödja kontoren i deras löpande miljöarbete. Som miljö- och klimatsamordnare tillhör du staben på kommunledningskontoret men arbetar för verksamheten på samtliga kontor.

Om oss

Staben är en enhet underställd biträdande kommundirektör med sju medarbetare som arbetar med kommunens lednings- och uppföljningsprocesser. Enheten ansvarar också för politiska uppdrag inom arbetsmarknad- och integration samt miljöstrategiskt arbete. Enhetens uppgift är att bidra till att kommunen kontinuerligt jobbar med ständiga förbättringar som effektiviserar den kommunala förvaltningen. På staben sätter vi stort värde på samarbete och servicekänsla gentemot övriga kommunorganisationen. Inom enheten finns mycket samlad kompetens där vi tycker om att jobba tillsammans och dela med oss av våra erfarenheter.

Om tjänsten

I rollen ingår att:

 • driva genomförande av kommunens strategier inom miljö- och klimatområdet

 • stödja och driva på i synergiarbetet mellan kontor, avdelningar, enheter och arbetsgrupper avseende strategier och planer

 • höja kunskapsnivån inom kommunorganisationen avseende miljö- och klimatområdet

 • delta i externa nätverk för att inhämta viktig kunskap till kommunen

 • lyfta kommunens arbete i externa forum antingen själv eller genom att identifiera möjligheter för kommunen att synas

 • i samverkan med miljöstrateg leda kommunens interna miljönätverk

 • samordna miljö- och klimatarbetet inom respektive kontor

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Universitets- eller högskoleutbildning inom naturvetenskap, miljö, ledningsystem, offentlig förvaltning eller likvärdigt

 • Mycket god svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av miljöledningssystem enl. ISO 14001:2015

 • Arbetat med revision inom miljöområdet

 • Vana att arbeta i politiskt styrd organisation

 • Erfarenhet av praktiskt klimatarbete, hållbarhetsfrågor och Agenda 2030

 • Konsulterfarenhet

Som person är du mycket strukturerad i ditt arbetssätt för att få så många som möjligt i en stor organisation att arbeta mot gemensamma mål. Du förstår vikten av ett analytiskt tillvägagångssätt för att skapa rimliga mål balanserat mot ett välgrundat faktaunderlag. Slutligen är du en trygg och samarbetsorienterad person som gillar att få dina kollegor att förstå vikten av arbetet med miljö- och klimatfrågor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2022-01-02 eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

421975

Sista ansökningsdag

2021-09-30

Kontakt

Mattias Grönberg,0859097442

Senast uppdaterad: 6 april 2021