Finansekonom till ekonomienheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Som finansekonom på Upplands Väsby kommun har du ett spännande och varierande jobb. Här får du möjlighet att arbeta strategiskt med kommunkoncernens likviditet och belåning. I tjänsten ingår även uppdraget att ansvara för redovisning och bokslut för ett av kommunens mindre dotterbolag.

Vi erbjuder dig

 • Hos oss på ekonomienheten erbjuds du som ekonom en fantastisk möjlighet att utvecklas. Vi arbetar aktivt för att skapa mer enhetliga rutiner, där du blir en viktig del i arbetet.

 • Här erbjuds du ett arbete med frihet och flexibilitet i arbetet och därtill har vi också ett stort och meningsfullt ansvar. Som en del i vårt team får du möjlighet att utvecklas i din roll, i nära samarbete med dina kollegor och ditt uppdrag.

 • Du får möjlighet att vara en del av ett härligt team som sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler centralt i Upplands Väsby. Det finns goda möjligheter att pendla med närhet till både pendeltåg och parkering.

 • Vi tycker det är viktigt med balans mellan fritid och arbete och har förmånliga avtal med lediga klämdagar och annat som vi gärna berättar mer om när vi träffas.

Om oss

På ekonomienheten är vi 17 kollegor som arbetar tillsammans. Vi är alla ekonomer med olika ansvarsområden inom controlling, redovisning och finans. Enhetens finansfunktion omfattar en tjänst och samarbetsytorna är främst närmsta chef och ekonomifunktionen på kommunens fastighetsbolag.

Om tjänsten

Som finansekonom ansvarar du för kommunens finansfunktion och är ett kvalificerat och strategiskt stöd i frågor som rör likviditet och belåning. Du arbetar även med löpande bokföring och upprättar bokslut åt ett av kommunkoncernens mindre dotterbolag.

Du bevakar kommunkoncernens likviditets- och upplåningsbehov och arbetar självständigt med belåning och finansiella instrument utifrån fastställda riktlinjer och policys. Inom tjänstens ansvarsområde ingår även att lämna finansiella rapporter samt att göra finansiella utredningar vid behov.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • bevaka likviditets- och upplåningsbehov

 • rapportering

 • säkerställa att fastställda policys och riktlinjer följs

 • bevaka finans- och penningpolitiska beslut samt rörelser på räntemarknaden

 • uppta och administrera lån och finansiella instrument

 • intern verksamhetsutveckling

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • akademisk examen inom ekonomi

 • några års erfarenhet av att självständigt arbeta med belåning och finansiella instrument

 • erfarenhet av och god förståelse för finansiella frågor och redovisning

 • erfarenhet av att arbeta med gröna lån och säkringsredovisning

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta i skattefinansierad verksamhet eller i en politiskt styrd organisation

 • erfarenhet av att ha varit drivande i förbättringsarbetet på en finansfunktion

 • erfarenhet av likviditetsrapportering

Som person är du strukturerad genom att du bland annat sätter stort värde i att följa uppsatta riktlinjer och policys samt har god ordning. Vidare är du trygg och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att du utför dina arbetsuppgifter med hög integritet samtidigt som du med fingertoppskänsla ger ett kvalificerat stöd åt dina närmsta samarbetspartners. Det är viktigt att du är analytisk för att passa i rollen, vilket du bland annat visar genom att ge kvalificerade och strategiska förslag på hur kommunkoncernen bör agera utifrån räntemarknadens rörelser i relation till beslutade riktlinjer och policys.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Finansekonom Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

32 timmar/vecka

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

423288

Sista ansökningsdag

2021-10-04

Kontakt

Eva Westman,0859097076

Senast uppdaterad: 6 april 2021