Översiktsplanerare till strategisk planering i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och skapa förutsättningar för Väsby stad med fokus på år 2040 men också på längre sikt? Nu söker vi en översiktsplanerare till enheten strategisk planering i Upplands Väsby kommun. Här får du möjlighet att tillsammans med andra kollegor arbeta i spännande stadsutvecklingsprojekt och med landsbygdsutveckling.

Vi erbjuder dig

Möjligheten att få arbeta och projektleda spännande och utvecklande långsiktiga planeringsfrågor inom ramen för en rullande översiktsplanering. Arbetet sker tillsammans med kunniga kollegor. Hos oss kommer du till en strategisk enhet som präglas av samarbete utan prestige och med högt i tak.

Om oss

Som översiktsplanerare tillhör du enheten för strategisk planering. Enheten är en del av avdelningen samhällsplanering och exploatering (SPLEX) med omkring 26 personer och är en del av kontoret för samhällsbyggnad. Avdelningen samhällsplanering och exploatering består utöver enheten strategisk planeringen även enheterna mark- och exploatering samt detaljplanering och arkitektur. 

Inom enheten för strategisk planering arbetar totalt cirka tio personer som utöver översiktplanerare är miljöplanerare, trafikplanerare och kulturantikvarie. 

Om tjänsten

Tjänsten innebär projektledarskap i olika utredningar och planer kopplat till den översiktliga planeringen. Kommunen har som ambition att gå mot en rullande översiktsplanering där olika delar av översiktsplanen revideras kontinuerligt. Exempelvis finns ett uppdrag om att möjliggöra naturnära boende i kommunen.

Medborgardialog är en viktig del i utvecklandet av Väsby och projektledaren ansvarar för genomförandet av dessa i samarbete med kollegor inom kontoret.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • masterexamen i samhällsplanering eller liknande. Alternativt några års erfarenhet från likartat arbete och minst kandidatexamen i samhällsplanering eller liknande.

  • god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet som översiktsplanerare i en kommun, regionplanering på region eller motsvarande

  • erfarenhet av att ha arbeta i politisk styrd organisation

Som person har du lätt att samarbeta med andra och drivs av att utveckla och förändra i ett längre perspektiv. Du har lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska. Du bör ha en god social förmåga och gilla att ta ansvar. Du trivs med att både arbeta självständigt och tillsammans med andra. Du tycker om att inspirera och tala för andra och har lätt för att målgruppsanpassa ditt budskap.

Som person är du relationsskapande och gillar att samarbeta med andra. Du är analytisk och vill hitta lösningar till problem.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Samhällsplanerare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

424729

Sista ansökningsdag

2021-09-25

Kontakt

Rickard Grönborg,0859097653

Senast uppdaterad: 6 april 2021