Chef för fastighetsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en person med erfarenhet av att leda andra? Söker du en roll som chef där du även får leda arbetet med fastighetsfrågor i en kommun som växer? Kanske är du vår framtida fastighetschef i Upplands Väsby kommun. 

Vi erbjuder dig

 • Som fastighetschef blir du en del av och är med och leder utvecklingsarbetet med att gemensamt skapa ännu bättre arbetsprocesser för en god samhällsplanering.

 • Här får du möjlighet att vara en del av ett kontor som tror på god samverkan för att utveckla service som skapar värde för väsbyborna, verksamheterna som är våra hyresgäster och där verksamheterna har andra kärnuppdrag till väsbyborna.

 • Hos oss blir du en del av en kommun som växer. För närvarande pågår planering av nya förskolor och skolor samt byggnation av förskolor, skolor och en fullstor hall anpassad för fotboll. Det gör fastighetsenhetens arbete extra viktigt.

Om verksamheten

Inom kontoret för samhällsbyggnad jobbar omkring 125 anställda. Fastighetsenheten är en av enheterna inom kontoret och består av en arbetsgrupp för projekt och affärsområde med 13 medarbetare. I gruppen ingår biträdande fastighetschef, affärsområdesansvariga, projektledare och hyresadministratör. Till fastighetsenheten finns en separat driftverksamhet med en egen driftchef.

Fastighetsenheten ansvara för förvaltning av cirka 180 000 kvm lokaler, vilket innefattar:

 • kommunägda lokaler, byggnader och utemiljöer

 • lokaler/byggnader som kommunen hyr av andra fastighetsägare för de kommunala verksamheternas behov

För närvarande äger och driver privata aktörer ungefär 50% av de välfärdslokaler som väsbyborna behöver. Enheten förväntas medverka aktivt vid kommunens övergripande planering, såväl vad gäller den fysiska planeringen som vid den övergripande planeringen av lokaler för kommunala verksamheter. 

Om tjänsten

Som fastighetschef kommer du ha närmast personal- och arbetsmiljöansvar för de 13 medarbetarna i arbetsgruppen för projekt och affärsområde samt driftchef. I det ingår även ansvar för enhetens kompetensförsörjning och kompetensutveckling.

Vidare ansvarar du övergripande för att bland annat:

 • säkerställa så att att kommunens olika verksamheter får det stöd som de behöver, för att på så vis kunna planera och utveckla lokaler som är till nytta för verksamheterna och för väsbyborna

 • se till att enheten lämnar professionella råd och beslutsunderlag samt verkställer politiska beslut

 • planering och uppföljning av effekter utifrån beslutade mål och uppdrag

 • god dialog och kommunikation med olika parter (enhetens hyresgäster, förtroendevalda, kollegor, kommunalt bolag)

Under hösten bildas ett investeringsråd där fastighetschefen förväntas delta aktivt tillsammans med bland annat ekonomidirektören. I rollen som fastighetschef ingår även att stödja kontorets utveckling tillsammans med kontorets ledningsgrupp och andra chefer. Ledningsgruppen inom kontoret består utöver kontorschef totalt av fyra chefer: fastighetschef, teknisk chef, chef för samhällsplanering och exploatering samt chef för verksamhetsstöd. 

Rapportering av politiska uppdrag sker till chefen för kontoret för samhällsbyggnad samt till berörda politiska utskott och facknämnder. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Civilingenjör eller motsvarande relevant akademisk utbildning

 • Erfarenhet av arbetsledning inom fastighets-, lokal- och servicebransch (haft ansvar för verksamhet, projekt eller arbetsprocesser och i det lett en större arbetsgrupp)

 • Erfarenhet av arbete i offentlig sektor såsom kommun, region och/eller kommunalt bolag

 • Erfarenhet av arbete med upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU)

 • Erfarenheter av arbete med utveckling och uppföljning av överenskomna serviceåtaganden.

 • God förmåga att på svenska uttrycka sig väl i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning eller miljö- och materialkunskap. 

Som person är du analytisk och samarbetsorienterad, både självständigt och tillsammans med andra lösa bekymmer utan att missa de långsiktiga strategierna. Vi ser att du behöver ha förmågan att vara stabil i din roll och hantera med pressade situationer på ett konstruktivt sätt. För att lyckas krävs också att du är hänsynstagande, vilket innebär att du är lyhörd och öppen för andras perspektiv. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Fastighetschef/Fastighetsdirektör Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

425012

Sista ansökningsdag

2021-09-26

Kontakt

Åsa Engwall,0859097006

Senast uppdaterad: 6 april 2021