Speciallärare inriktning autism till Väsby skola i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du i rollen som speciallärare arbeta med inriktning mot autism och vara med från start när vi startar upp en mindre resursgrupp? Sök då tjänsten hos oss på Väsby skolan. Vår skola präglas av en mångkulturell miljö, både gällande elever och lärare, något vi uppskattar och vill värna om.

Vi erbjuder dig

 • Som lärare hos oss får du ett omväxlande arbete där du kommer in i ett skedde där vi befinner oss i en spännande utvecklasfas.

 • Du får möjlighet att vara en del av en skola med ett väl utbyggt elevhälsoteam med samtliga kompetenser (utom skolläkare) representerade på plats på skolan - speciallärare, specialpedagog, skolsköterska, kurator, skolpsykolog och skolledning.

 • Vi tror på det kollegiala lärandet och delar med oss av såväl våra kompetenser som erfarenheter till varandra.

Om oss

Väsby skola är en kommunal skola från förskola till årskurs 9, med omkring 660 elever och cirka 80 medarbetare. Skolledningen består av rektor och två biträdande rektorer. Vi tror på ett elevnära ledarskap. Skolan präglas även av delaktighet, gemenskap, arbetsglädje, kunskap och utveckling.

Väsby skola är kommunens nästa största grundskola och är uppdelad på fyra byggnader. Högstadiet har sina lektioner i hemklassrum i västra huset. Till varje stadium finns en speciallärare knuten och vi har också en specialpedagog på skolan. Det finns en ny matsal med tillagningskök som är mycket uppskattad av såväl elever som lärare. Vi har också en stor skolgård med många möjligheter.

Vi finns centralt i Väsby med närhet till pendeltåg och bussar. 

Om tjänsten

Som speciallärare för resursgruppen kommer du att jobba med särskilt stöd till elever som har särskilda behov, cirka sex elever i årskurs F och 1. Du kommer att ha flera lärarkollegor som ingår i samma lag, som du kommer att handleda och vägleda då resursgruppen är nystartad nu vid läsårsstart.

Du kommer också att ingå i skolans elevhälsoteam och förväntas även där bidra med din kompetens. Flera av eleverna kommer också att tillhöra en klass och du kommer därför samarbeta med elevernas respektive undervisande lärare för att säkerställa elevernas positiva utveckling.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • lärarlegitimation

 • speciallärarexamen eller annan relevant utbildning inom specialpedagogik

 • flerårig erfarenhet av undervisning på grundskolenivå

 • god kännedom om Skolverkets styrdokument och läroplan

Det är meriterande om du har:

 • annan adekvat utbildning inom den pedagogiska sektorn

 • ett par års erfarenhet av arbete som speciallärare och av arbete med elever i behov av särskilt stöd.

 • erfarenhet av att jobba med elever som har diagnoser inom autismspektrum.

 • erfarenhet av att ha jobbat med DF Respons och skolplattformen Schoolsoft

Vi utgår från att du håller dig uppdaterad på den senaste forskningen inom specialpedagogik.

Som person är du trygg genom att du bland annat är strukturerad. Vidare är du relationsskapande och samarbetsorienterad, vilket för oss innebär att jobbar gemensamt med dina kollegor för att säkerställa elevernas positiva utveckling. Vi håller dessutom vår delakultur högt, som vi gärna ser att du omfattar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Speciallärare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

425860

Sista ansökningsdag

2021-09-30

Kontakt

Johan Segerfeldt,0859097802,Johara Khattab,0859097341

Senast uppdaterad: 6 april 2021