Socialsekreterare till enheten barn och ungdom i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Drivs du av utveckling både av verksamheten och för egen del? Vill du i rollen som socialsekreterare utveckla socialt arbete tillsammans genom prestigelöshet, tilltro och tillvaratagande av allas kompetens? Då kan vi vara den vi i Upplands Väsby kommun söker som handläggare, vars uppdrag är att driva utveckling av rättssäkerhet och kvalitet i handläggningen. Vi tror på att goda resurser och en rimlig arbetsmängd möjliggör ett gott socialt arbete.

Vi erbjuder dig

  • Möjlighet att växa och utvecklas samtidigt som du är med och formar morgondagens sociala arbete. Vi bygger på ett tillitsbaserat synsätt och du har möjlighet att påverka ditt arbete

  • Vi tror på gott samarbete med andra enheter inom individ- och familj, varav flera sitter i samma hus som vi. Rutiner tar vi fram utifrån behov, reviderar och håller levande som ett stöd i det vardagliga arbetet. Här finns goda möjligheter till insatser i kommunens egna öppenvård

  • En fullt bemannad ledningsgrupp, alla med många års erfarenhet och som arbetar med närhet och tillgänglighet för personligt stöd och vägledning för enhetens medarbetare

  • Extern handledning, kompetensutveckling, friskvårdsbidrag, flextidsavtal och semesterväxling. Även möjlighet att arbeta på distans delar av arbetstiden

  • Ett arbete där du har bra administrativt stöd och IT-stöd. Taligenkänningsverktyg för att minska dokumentationstiden och öka tiden för möten med dom vi är till för.

Om oss

I barn- och ungdomsverksamheten ingår planeringsenheten och utredningsenheten som sitter tillsammans. En enhetschef, fyra biträdande enhetschefer och två assistenter skapar förutsättningar för verksamhetens cirka 30 handläggare. 

  • På planeringsenheten arbetar socialsekreterare med handläggning av ärenden som rör placerade barn och ungdomar 0-20 år. Vi är uppdelade i två grupper; barnhandläggare och familjehemshandläggare. 

  • På utredningsenheten arbetar socialsekreterare med barn och ungdomar 0-20 år som kan behöva stöd och/eller skydd. Vi är uppdelade i tre grupper; mottagning, barngrupp och ungdomsgrupp.

För oss är att arbeta nätverksorienterat liksom BBIC självklara grunder. En implementering av Signs of Safety pågår. Vi arbetar aktivt med att involvera barnet/ungdomen, familjen och det privata och professionella nätverket runt familjen. Dokumentation är en viktig del samtidigt som den inte får ta överhanden. Taligenkänning – ett nytt verktyg som spar mycket tid används! Som socialsekreterare förväntas du, oavsett vilken grupp du arbetar i, ha ett tydligt barnperspektiv och aktivt delta i det utvecklingsarbete som rör barn och ungdomar inom socialtjänsten. 

Om tjänsten

Barngruppen på utredningsenheten består av åtta handläggare. Här ingår att utreda barnets behov av stöd/ skydd, säkra att barnet får dessa tillgodosedda via nätverk och beviljade insatser samt följa upp att barnets behov möts så som planerats. I det ingår även att samtala med barn och deras föräldrar samt använda samtalsstöd och metoder för att möjliggöra att barnets röst görs hörd och blir synlig i utredningen. Du samarbetar med skola, förskola, BUP med flera.

Barnhandläggargruppen på planeringsenheten består av åtta handläggare. Här ingår att träffa barnen regelbundet och arbetar för att ha bra relationer med dem samt ha kontakt med vårdnadshavare, skola och andra aktörer. Du ansvarar för uppföljning av att barnets vård i familjehemmet genomförs på bästa sätt och arbetar med ”det tredelade föräldraskapet” där samverkan mellan familjehemmet, ursprungsfamiljen och socialtjänsten är av avgörande betydelse. Du behöver vara flexibel gällande arbetstidens förläggning då det ingår en del resor.

Ungdomsgruppen på utredningsenheten består av sju handläggare. Här ingår att utreda ungdomens behov av stöd/ skydd, säkra att ungdomen får dessa tillgodosedda via nätverk och beviljade insatser samt följa upp att ungdomens behov möts så som planerats. I det ingår även att träffa och samtala med ungdomar och deras föräldrar samt samarbeta med skola, polis, fritid med flera.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • akademisk examen som socionom eller likvärdig utbildning som uppfyller socialstyrelsens krav

  • erfarenhet av myndighetsutövning inom barn och ungdom

  • god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande utbildningar är Signs of safety, Samtal med barn, BBIC, systemteori med flera.

Som person är du trygg och har förmågan att skilja på det personliga och professionella. Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och lyssna. Vidare kan du arbeta både självständigt och i grupp samt planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socialsekreterare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

3

Referensnummer

426220

Sista ansökningsdag

2021-10-01

Kontakt

Cecilia Wassén,0859097212

Senast uppdaterad: 6 april 2021