Studie- och yrkesvägledare/Kurator till Väsby skola i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vill du ha en kombinerad tjänst där du blir en del av ett mycket professionellt elevhälsoteam? Vi på Väsby skolan behöver utöka kuratorskompetensen samt anställa en studie- och yrkesvägledare. Vår förhoppning är att kunna kombinera ihop dessa båda tjänster så att vi kan erbjuda en större tjänst till den som söker.

Vi erbjuder dig

Upplands Väsby kommun strävar efter att vara en god arbetsgivare och Väsby skola har stort fokus på kontinuitet, då det är avgörande för våra elevers möjligheter att lyckas med sina studier. En god arbetsmiljö för personalen har alltså positiva effekter för vårt kärnuppdrag. Det råder en god stämning och vi är mycket måna om att upprätthålla vår dela-kultur.

Om oss

Väsby skola är Upplands Väsbys näst största grundskola med cirka 670 elever och 80 personal. Skolan som är placerad centralt i Väsby, med närhet till pendeltåg och bussar, och är uppdelad på fyra byggnader. Uppdelningen innebär att F-1 i en byggnad, 2-3 i en annan och mellan- och högstadiet i var sin. Skolan präglas av en mångkulturell miljö, både gällande elever och lärare, något vi uppskattar och vill värna om. Detta innebär både möjligheter och utmaningar.

Skolan har ett professionellt elevhälsoteam med  skolledning, skolpsykolog, skolsköterska, speciallärare och en kurator på deltid. Det innebär att du som ny studievägledare och kurator kan få mycket stöd och handledning från dina kollegor, varför vi också välkomnar sökanden som bara har kort erfarenhet inom fältet.

Om tjänsten

Som rollen som studie- och yrkesvägledare ingår att:

  • Vägleda eleverna inför gymnasievalet

  • Vara väl påläst på de olika gymnasieprogrammen och de antagningskrav som finns och ha god kunskap om de karriärvägar som respektive program erbjuder efter avklarad utbildning

  • Samordna PRAO med elever, mentorer och respektive arbetsplats

Som kurator förväntas du:

  • Fungera som ett psykosocialt stöd till våra elever

  • Vara delaktig i att utreda och följa upp kränkningar som skett

  • Vara delaktig i EHT:s förebyggande och främjande elevhälsoarbete

  • Samverka med skolpsykologen i samband med utredningar av elever med misstänkt NPF

I tjänsten ingår även samverka med andra inom elevhälsan och andra myndigheter, som exempelvis vården eller socialtjänsten.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har avslutad högskoleutbildning eller befinner dig i den absoluta slutfasen av din utbildning och du har erfarenhet av socialt arbete. Det är meriterande om du har en adekvat utbildning till studievägledare eller inom socialt arbete, som till exempel socionomutbildning.

Som person är du samarbetsorienterad genom att du har lätt för att arbeta tillsammans med andra.  Vidare behöver du vara relationsskapande och hänsynstagande, du arbetar med ett tydligt elevfokus, är lyhörd och har lätt för att skapa goda relationer. För att lyckas ser vi det även som viktigt att du är strukturerad. Tjänsten innebär två roller vilket ställer krav på din förmåga att självständigt organisera ditt arbete väl, men ställa när behov uppstår.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Studie- och yrkesvägledare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

80 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

427357

Sista ansökningsdag

2021-09-24

Kontakt

Johan Segerfeldt,0859097802

Senast uppdaterad: 6 april 2021