Supporttekniker till Servicedesk i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en person med intresse för IT, service och problemlösning? Vill du i rollen som Supporttekniker vara med i ett team som arbetar för att ge kommunens alla medarbetare bästa möjliga IT-support? Sök då till oss Servicedesk i Upplands Väsby kommun, vi utökar vår verksamhet för att möta den ökande digitala utvecklingen.

Vi erbjuder dig

Hos oss får du möjlighet att komma till en enhet som ser det som viktigt att följa med i utvecklingen och arbetar med olika IT-projekt samt har ett agilt arbetssätt som styrs av den övriga organisationen. 

Om oss

Som supporttekniker kommer du att ingå i Servicedesk som tillsammans med kommunens systemförvaltare och IT-drift är en del av kommunens digitaliseringsenhet. Totalt på digitaliseringsenheten arbetar 30 personer, varav 10 på Servicedesk. 

Servicedesk ansvarar för ca 2000 datorer samt paketerade program, kontorsprogram, diverse verksamhetsprogram och system. IT-driften ansvarar för utveckling, drift och underhåll av kommunens IT-miljö. Systemförvaltarna ansvarar för kommunens centrala system som likväl som IT är verksamhetskritiska för kommunen.

Om tjänsten

Arbetet som supporttekniker innebär att hantera service, support och stöd i IT-frågor från våra medarbetare i kommunen. På hårdvarusidan kommer du att hantera datorer, skrivare, IT-utrustning i konferensrum samt mobiltelefoner, olika tillbehör och nätverksärenden.

Supporten sker via mail, telefon, remote och on-site. Du kommer att ingå i en grupp med erfarna och kompetenta medarbetare som finns till hands för stöd och eskalation till rätt organisation vid behov.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • utbildning inom området som arbetsgivaren bedömer som adekvat eller att du förvärvat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet 

  • erfarenhet av att arbeta i en support- eller driftorganisation

  • erfarenhet av problemlösning och administration inom Windows-plattformen

  • förmågan att kunna uttrycka sig obehindrat på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av att jobba i en supportorganisation med inflöde av ärenden via telefon och digitala kanaler

  • erfarenheter och kunskap inom Microsofts O365 lösningar

  • erfarenhet med förvaltning och/eller projektledning inom IT-objekt

  • B-körkort

Som person är du hänsynstagande och sätter kunden i fokus med ett bra bemötande. Du arbetar strukturerat och målmedvetet. En förutsättning för rollen som supporttekniker är att du har ett intresse av IT och omvärlds bevakar, för att på så vis håller dig uppdaterad inom området.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Helpdesktekniker/Supporttekniker Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

428328

Sista ansökningsdag

2021-10-03

Kontakt

Louise Berg,0859097805

Senast uppdaterad: 6 april 2021