Coach till Vägval vuxen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du ha ett meningsfullt arbete som coach där du verkligen är med och bidrar till att fler kommer ut i arbete eller vidare till studier? Sök då tjänsten som coach hos oss på Vägval vuxna i Upplands Väsby kommun. Tjänsten är en del av ett politiskt prioriterat projekt som beräknas pågå till år 2023.

Vi erbjuder dig

 • Vi erbjuder ett intressant och viktigt uppdrag på en arbetsplats där vi har roligt ihop med kollegor som är omtänksamma, engagerade och kompetenta.

 • Du blir även en del av en arbetsplats som ständigt utvecklar och förbättrar arbetet för att tillmötesgå våra målgruppers behov och aktivt arbetar med brukarinflytande.

 • Hos oss får du möjlighet att arbeta på distans, flextid och kontinuerlig handledning.

Om oss

Som coach blir du en del av enheten vägval vuxen som består av fyra verksamheter: budget och skuldrådgivning, introduktion nyanlända, vägval unga och workcenter. Här arbetar totalt 22 medarbetare, varav tre är dina närmaste kollegor inom vägval vuxen.

Vägval vuxen arbetar med vägledning, råd och stöd samt introduktion till det svenska samhället.  Detta ska ge en möjlighet att etablera sig på arbetsmarknaden eller att studera för ökade chanser till etablering på arbetsmarknaden. Personen ska i verksamheten coachas fram till ett arbete eller till studier samt delaktighet i samhället. 

Om tjänsten

I uppdraget som coach ingår att bygga upp och aktivera en struktur tillsammans med Arbetsförmedlingen och andra relevanta parter för att fler väsbybor ska kunna erbjudas insatserna hos Vägval vuxen och kunna tillgodogöra sig anställningsstöd som tex extratjänst, nystartsjobb och introduktionsanställningar.

Förutom att bygga upp struktur och hitta vägar i samverkan så kommer du också att coacha vår huvudpersoner på deras väg till jobb eller studier. Coaching sker både individuellt och jobbprogram/praktikprogram.

Tjänsten är finansierad av projektet Väsby växlar upp som är ett kommunövergripande projekt som ska pågå till 2023. Projektet är politiskt prioriterat och vi samverkar mellan kontoren för att bidra till projektets mål- att fler arbetssökande Väsbybor ska komma ut i arbete eller vidare till studier.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • akademisk utbildning som socionom, beteendevetare eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig

 • erfarenhet inom projektledning och arbetsmarknadscoachning

 • erfarenhet av att ha arbetat med unga och vuxna i behov av stöd/coachning 

 • erfarenhet av att ha arbetat med relevanta samverkansfrågor som berör målgrupperna

 • erfarenhet av att starta upp, driva och implementera projekt

 • har god kunskap om arbetsmarknadsfrågor generellt och i synnerhet utifrån den kommunala kontexten

 • förmågan att kunna uttrycka sig väl i tal och skrift

 • B-körkort

Som person värderar du samarbete och samverkan högt och har lätt för att knyta kontakter. Du ser det som självklart att arbeta utifrån individens specifika förutsättningar och behov och tillvarata dennes resurser i nära samarbete med andra aktörer i samhället. Du har lätt för att skapa relation och jobbar lösningsinriktat. Du även vara bra på att strukturera och prioritera ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Här finner du en arbetsgivare med målsättningen att det ska vara lätt för dig att göra ett bra jobb, trivas på jobbet och må bra. Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare inom olika verksamheter. Vi är en arbetsplats med en vision om att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden. Kommunen växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen ska därför vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att våra medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Socionom Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

428562

Sista ansökningsdag

2021-10-04

Kontakt

Johanna Part,0859097339

Senast uppdaterad: 6 april 2021