Boendestödjare/stödassistent till LSS-verksamheter i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta med människor, har ett positivt tänk och är lösningsfokuserad? Brinner du för allas lika rätt till ett gott liv och vill bidra till det? Då ska du söka tjänsten som stödassistent hos oss i Upplands Väsby kommun.

Vi erbjuder dig

Här får du möjlighet att arbeta i flera olika verksamheter, vilket skapar möjlighet att få en bred erfarenhet
Ett viktigt område hos oss är digitalisering och dess möjligheter att kunna erbjuda en ännu högre kvalité och omvårdnad utifrån individens behov.

Om oss

Som boendestödjare/stödassistent blir du en del av LSS Bostad som är en del av Väsby Stöd och Omsorg, som är den kommunala utförarverksamheten och ligger organisatoriskt inom social- och omsorgskontoret.
Till LSS Bostad med särskild service tillhör fyra servicebostäder, nio gruppbostäder, daglig verksamhet och ambulerande nattpersonal.
Våra verksamheter vänder sig till personer som har autism/intellektuella funktionsnedsättningar. Vissa verksamheter har kunder med ett stort omsorgsbehov.

Om tjänsten

Som boendestödjare/stödassistent kommer du att arbetar med att stödja, motivera och assistera boende i det dagliga livet samt med att tolka och tydliggöra vardagen. Detta anpassat till personens individuella behov och önskemål med genomförandeplan som utgångspunkt.

Du stödjer pedagogiskt och praktiskt med såväl sociala aktiviteter och hushållssysslor som med personlig omvårdnad och förflyttningar. Regelbunden dokumentation samt läkemedelsdelegering ingår i arbetsuppgifterna.

Arbetet genomsyras av ett pedagogiskt förhållningssätt, ett tydligt och strukturerat arbetssätt samt ett lågaffektivt bemötande. Arbetstiden för gruppboendet är varierande vilket innebär dag, kväll och helg samt natt (vaken/sovande beroende på verksamhet). 

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan ansökningstiden är slut.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Arbetslivserfarenhet inom vård- och omsorg

  • Goda kunskaper i svenska- både muntligt och skriftligt 

Det är meriterande om du har:

  • Undersköterska eller annan likvärdig utbildning

  • Arbete med personer som har funktionsnedsättning

  • Kunskap om tydliggörande pedagogik, lågaffektivt bemötande och teckenstöd

  • B-körkort

Som person är du strukturerad genom att du bland annat följer och arbetar utifrån uppsatta rutiner. Vidare är du hänsynstagande och lösningsorienterad, vilket för oss innebär att du är lyhörd för kunden behov och hanterar situationer på ett bra sätt som uppstår under arbetsdagen. Vi tror dessutom på att du behöver vara trygg i dig själv eftersom det kan förekomma utmanande beteenden i vissa verksamheter. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stödassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Sysselsättningsgrad

Varierande

Tillträde

-

Löneform

Timlön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

429955

Sista ansökningsdag

2021-10-17

Kontakt

Veronica Östlin,0859097840

Senast uppdaterad: 6 april 2021