Brottsförebyggande strateg till Säkerhetsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby fortsätter att utveckla trygghetsarbetet och nu söker vi en brottsförebyggande strateg med inriktning mot ANDTS-arbete på strategisk nivå. Har du förmågan att skapa förtroendefulla relationer och är analytisk? Är du dessutom en lösningsorienterad person som ser möjligheter istället för problem? Om beskrivningen stämmer in på dig, läs mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

 • Ett intressant och viktigt uppdrag på kommunens minsta och nyaste enhet. Dina blivande kollegor är mycket engagerade och kompetenta inom sina respektive yrkesområden

 • Att bli en del av en enhet som ständigt arbetar med att utveckla och förbättra kommunens arbete med säkerhet och trygghet

 • Möjlighet att arbeta både på plats och på distans

Om oss

Säkerhetsenheten är en del av kommunledningskontoret och arbetar med att långsiktigt driva, utveckla och samordna kommunens säkerhets- och brottsförebyggande arbete. Enheten har idag fyra medarbetare; Brottsförebyggande strateg, Kommunjurist, Säkerhetssamordnare och en Säkerhetschef. Vi utökar nu enheten med en ytterligare en brottsförebyggande strateg som ska ansvara för den kommunövergripande samordningen av ANDTS-frågor samt våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Enheten ansvarar bland annat för:

 • Krisberedskap

 • Säkerhetsskydd

 • Civilt försvar

 • Brandskydd

 • Personskydd avseende hot och våld

 • Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete

 • Juridisk rådgivning

Om tjänsten

Tjänstens uppdrag utgår från kommunens strategi för säkerhet- och brottsförebyggande arbete samt kommunens handlingsplan för ANDT(S). Du kommer ansvara för att utveckla ett strategiskt arbete på kommunövergripande nivå inom områdena ANDTS, våld i nära relationer och hedersrelaterat våld. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att:

 • Samordna förebyggande och främjande insatser utifrån identifierat behov, samt följa upp och utvärdera insatser

 • Formulera en ny ANDTS-strategi med utgångspunkt i identifierade lokala behov samt ny nationell strategi

 • Initiera och driva informations- och kunskapshöjande insatser för både medarbetare och medborgare

 • Vara kontaktperson för kommunens verksamheter inom områdena

 • Vara kontaktperson för externa samverkanspartners, exempelvis länsstyrelsen och polismyndigheten, inom verksamhetsområdet

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har en högskoleexamen inom socialt arbete eller folkhälsoarbete, samhälls- eller beteende vetenskap. Du har god kunskap om och erfarenhet av preventionsarbete, risk- och skyddsfaktorer samt preventionsnivåer. Du har arbetet på strategisk nivå med ANDTS- och/eller våld i nära relationer och hedersrelaterat våld och kan omsätta teoretisk kunskap till praktiskt arbete.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en kommunal organisation.

Som person är du strukturerad, stabil och förstår vikten av att söka samverkan med andra aktörer både inom och utom organisationen. Du är självständig och har mod att arbeta efter din egen övertygelse. Vi tror dessutom på att du har en god samarbetsförmåga och och kan utveckla förtroendefulla relationer. Du trivs såväl med att arbeta självständigt som i nära samarbete med andra för att passa i rollen. Det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet sker i en komplex struktur som ställer höga krav på din analytiska förmåga, ditt strategiska förhållningssätt och din kreativitet. För arbetet behöver du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vi ställer höga krav på säkerhets- och sekretessmedvetande.

En anställning vid säkerhetsenheten innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs svenskt medborgarskap och godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Folkhälsoutvecklare Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

430488

Sista ansökningsdag

2021-11-07

Kontakt

Mats Johansson,0859097001

Senast uppdaterad: 6 april 2021