Stödassistent till Hasselgatans servicebostäder i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta med människor, har ett positivt tänk och är lösningsfokuserad? Brinner du för allas lika rätt till ett gott liv och vill bidra till det? Då ska du söka tjänsten som stödassistent hos oss i Väsby Stöd och Omsorg.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och självständigt arbete med möjlighet att påverka och utveckla.
En anställning i Upplands Väsby kommun innebär marknadsmässig lön, semesterersättning och tjänstepension enligt kollektivavtal. Vid behov får du tillgång till kostnadsfritt professionellt personalstöd. För din trygghet omfattas du av försäkringar och företagshälsovård.

Om oss

Till LSS Bostad med särskild service tillhör fyra servicebostäder, nio gruppbostäder och ambulerande nattpersonal. Vi söker nu medarbetare till Hasselgatans servicebostad.

På Hasselgatan ligger två servicebostäder för personer med neuropsykiatriska diagnoser och personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning. Vi erbjuder våra boenden individuellt anpassat stöd i sin dagliga livsföring, det kan bland annat innebära att stödja den boende i aktiviteter, omvårdnad och allt i ett hem förekommande sysslor. Arbetet med boendena styrs utifrån de individuella genomförandeplanerna.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter består av att bygga en förtroendefull relation med de boende samt respektera deras rätt till självbestämmande och integritet, stödja dem i de områden av deras liv som de har svårt att klara av själva. Målet är att härigenom hjälpa de boende till större självständighet i deras liv samt till större delaktighet i samhället. Arbetet genomsyras av ett pedagogiskt, tydligt och strukturerat arbetssätt samt ett lågaffektivt bemötande.

Du stödjer pedagogiskt och praktiskt med såväl aktiviteter och hushållssysslor. Regelbunden dokumentation samt läkemedelsdelegering ingår i arbetsuppgifterna. Arbetstiden för serviceboende är varierande vilket innebär dag, kväll, varannan helg och sovande jour.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Undersköterska-utbildning med inriktning mot funktionshinder eller psykiatri

  • Neuropsykiatrisk kompetens och erfarenhet sedan tidigare

  • Vana av att skriva social dokumentation då vi arbetar med genomförandeplaner, pedagogiskt arbete samt återkommande uppföljning och utvärdering av dessa

  • Kunskap om tydliggörande pedagogik, motiverande samtal och lågaffektivt bemötande

  • Kännedom om Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS)

  • Då tjänsten innehåller krav på dokumentation, telefonkontakt med hälso- och sjukvården, myndigheter och anhöriga/gode män måste du kunna uttrycka dig mycket väl i svenska språket både i tal och skrift

  • Erfarenhet av att använda olika digitala verktyg/system som en del av arbetet

Det är önskvärt att du innehar körkort men det är inget krav.

Du har ett genuint intresse, engagemang och flexibilitet i arbetet med våra boende. Som person är du lojal och lösningsfokuserad då du ser möjligheter istället för hinder. I arbetet hos oss krävs det även att du ska vara tydlig i ditt bemötande och förhållningssätt samt att du ska ha lätt för att samarbeta med både kunder, kollegor, anhöriga och andra personer som är viktiga för verksamheten. Att vara självgående och initiativrik är också viktiga ingredienser i arbetet.

Vidare är du nyfiken och pedagogiskt intresserad. Du har förmågan att tillsammans med oss övriga kollegor arbeta utifrån andra människors behov och önskemål utan att blanda ihop det med dina egna. Det är också viktigt att du kan följa gemensamt fattade beslut men även har förmågan att se lösningar i oförutsedda situationer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Stödassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

Cirka 80%

Tillträde

1 november

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

430524

Sista ansökningsdag

2021-10-21

Kontakt

Senast uppdaterad: 6 april 2021