IT-projektledare till Servicedesk i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Nu söker vi en IT-projektledare till Servicedesk som tar ett helhetsansvar för vår IT-arbetsplats. Här får du chansen att vidareutvecklas i din karriär inom IT genom att kombinera dina förmågor inom teknik, projektledning, strukturskapande och kreativt tänkande. Om du trivs av att vara spindeln i nätet, har lätt för att samarbete och drivs av att utveckla samt vill arbeta i ett sammansvetsat team, då ska du fortsätta läsa!

Vi erbjuder dig

Du kommer in i ett skede där vi samlar flera ansvarsområden till ett förvaltningsobjekt under samlingsnamnet IT-arbetsplatsen. Nu söker vi någon som kan koordinera det fortsatta arbetet, formera en vision och sedan arbeta för att förverkliga denna. Det innebär att du får möjligheten att påverka alla delar av hur vi arbetar i framtiden, och därmed bidra till bättre service för kommunens medborgare. Vi lever efter devisen ”Väsby vågar och gör”, något som märks genom att vi har snabba beslutsvägar, vågar tänka nytt och har kul.

Om oss

Hos oss kommer du till kolleger som ser det som viktigt att följa med i utvecklingen. Vårt arbete går ut på att erbjuda ett högklassigt stöd till hela organisationen i alla IT-frågor och att finnas när våra användare behöver oss. Servicedesk är en del av kommunens digitaliseringsenhet, tillsammans med systemförvaltare, verksamhetsutvecklare och IT-drift.
 
Vår IT-miljö är i framkant på några områden, modern och välfungerande inom vissa andra. Men i några fall i behov av förnyelse. Totalt är vi 30 personer inom digitaliseringsenheten, varav 10 på Servicedesk. Vi ansvarar för att 1700 anställda och 4000 elever har digitala enheter som fungerar. Det inkluderar datorer, läsplattor, smartphones, Chromebooks och alla tjänster i form av kombinationen Office365/on-prem Microsoft, samarbetsverktyg, enhetsmanagering, applikationer samt den infrastruktur som får detta att hänga ihop.

Om tjänsten

Arbetet som ansvarig IT-projektledare innebär att du kommer vara spindel i nätet när det gäller frågor relaterade till den digitala arbetsplatsen. Du verkar för att minimera brandsläckning och säkra att alla delar håller god kvalitet för våra användare. Som IT-projektledare på Servicedesk är du med och utvecklar kommunens hela IT-försörjning. Dina arbetsuppgifter innefattar bland annat att:

 • Leda och fördela arbetet inom förvaltningsobjektet genom att förlita dig på enhetens samlade tekniska kompetens

 • Ta fram en vision och utvecklingsaktiviteter som förverkligar denna

 • Skapa struktur genom att ta fram och förankra förvaltningsplan samt förslag till utvecklingsprojekt som du sedan leder

 • Prioritera, ta emot och analysera ändringsförslag i samråd med beställare/verksamhete

 • Agera under stor del frihet inom uppsatta ramar, men också utmana ramarna genom att ifrågasätta och prova nytt

 • Planera, budgetera och följa upp arbetet inom förvaltningsobjektet utifrån kommunens verksamhetsplanering

 • Resursplanera och resurssäkra utifrån de behov som följer av uppsatta mål

 • Upprätta rutiner och dokumentation enligt behov

I dina arbetsuppgifter ingår vidare att verka för en väl fungerande arbetsgrupp med bra samarbete både inom gruppen och med externa intressenter.

I din roll krävs det att du är en god kommunikatör som kan hantera många kontaktytor inom organisationen. I din personliga profil värdesätter vi särskilt att du har ett gott bemötande med hög professionalitet och förmåga att lösa eller ta bort problem på ett pedagogiskt och samarbetsinriktat sätt. Du är strukturerad och ansvarar för att projekten håller god kvalitet, enligt tidplan och så nära budget som möjligt. Du ser på sakers långsiktiga betydelse och konsekvenser och anpassar dina handlingar till detta.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning, alternativt har du skaffat dig likvärdig kunskap i arbetslivet

 • Erfarenhet som IT-projektledare och/eller förvaltningsledare

 • Förmågan att kunna uttrycka sig obehindrat på svenska i både tal och skrift

 • Minst 5 års erfarenhet med teknikprojekt inom Microsoft-baserade IT-miljöer. Tänk dig att du ska kunna utvärdera om UpKeeper, Intune eller Workspace One är rätt väg givet alla verksamhetsmässiga och budgetmässiga krav. Den tekniska delen har vi experter som kan, både genom egen personal och kunniga IT-partners – men du ska kunna leda dessa till rätt slutsats och implementerad lösning.

Det är meriterande om du har:

 • Praktisk erfarenhet av projektledning i både traditionella och agila projekt

 • Erfarenhet av systemförvaltningsmodeller, exempelvis PM3, och/eller agila arbetssätt

 • Certifieringar inom relevanta tekniska områden eller ledning, exempelvis som certifierad scrum master

 • B-körkort

Som person är du samarbetsvillig. Du tycker om att arbeta i ett högt tempo i en föränderlig miljö där varje dag är unik. Utöver detta har du en positiv inställning, en nyfikenhet och en stark vilja att hålla dig uppdaterad inom ditt verksamhetsområde.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Projektledare, IT Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

433510

Sista ansökningsdag

2021-10-31

Kontakt

Louise Berg,0859097805

Senast uppdaterad: 6 april 2021