Drifttekniker till VA-enheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara delaktig i en viktig samhällsfunktion och hjälpa till att upprätthålla ett fungerande vatten- och avloppsnät? Sök då tjänsten som drifttekniker hos oss på VA-driften i Upplands Väsby kommun, vi stärker nu upp vår driftenhet i takt med att kommunen växer.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss ingår du i ett team med stor yrkesstolthet där arbetsuppgifterna spelar stor roll för samhällsfunktionen.

  • Du blir en del av en arbetsgrupp där vi tillsammans månar om ett gott arbetsklimat som bygger på kunskap, samarbete och gemenskap.

Om oss

Som medarbetare på VA-driften blir du en del av VA-enheten som ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. VA-enheten består utöver driften av planeringsenheten med ingenjörer och administratörer som tillsammans är med i utvecklingen i nya exploateringsområden, planering och utveckling i vårt befintliga nät samt kommunikation med våra abonnenter.

Inom driftenheten där du kommer ingå arbetar det idag sju drifttekniker och rörläggare som underhåller kommunens befintliga vatten- och avloppsnät, upprätthåller driften på våra pumpstationer och dagvattenanläggningar, utför vattenmätarbyten, distanseringar och inmätningar samt gör vattenavläsningar och vattenprover. För att upprätthålla driften av vårt nät dygnet runt, året runt har vi en egen beredskap.

Om tjänsten

Som drifttekniker hos oss är ditt huvudansvarsområde våra 35 pumpstationer samt de cirka 160 LTA-pumpar som finns i kommunen. Dina arbetaruppgifter skulle vara att ansvara för att driften på våra pumpar och styrsystem fungerar. Det inkluderar löpande ronderingar och kontroller, samt utföra en del egna reparationer och åtgärder, men även se till att beställa den externa hjälp som krävs.

Ditt främsta ronderings- och övervakningsverktyg kommer vara ett system som heter MimerVA. I och med att Upplands Väsby kommun expanderar kommer du även vara med i utvecklingen för att optimera vårt pumpsystem i kommunen.

I tjänsten ingår även att gå på ett rullande beredskapsschema, där ni har beredskap kvällar och helger en vecka åt gången. Inom beredskapen ingår det bland annat avläsning och hantering av larm på våra pumpstationer samt svara på samtal från våra medborgare som upptäckt problem i kommunens vatten- och avloppsnät.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Tidigare erfarenhet eller utbildning inom vatten och avlopp

  • Erfarenhet med att rondera och underhålla spillvattenpumpar

  • B-körkort, då du ska kunna ta dig runt till pumpstationerna i kommunen samt åka ut på beredskapen

  • Förmåga att kunna uttrycka dig och förstå svenska obehindrat, det i och med din kontakt med våra medborgare under beredskap

  • God datavana då du kommer dokumentera och följa upp ditt arbete digitalt

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet att reparera spillvattenpumpar

  • Erfarenhet av arbete i systemen MimerVA, VA-operatör eller VA-banken

Som person är du strukturerad genom att du bland annat organiserar och planerar ditt arbete och ser till att slutföra det som påbörjats. Vidare är du lösningsorienterad vilket för oss innebär att du på ett innovativt sätt försöker lösa de problem som dyker upp. Vi tror dessutom på att du behöver vara trygg som person för att passa i rollen, det genom att du står upp för dina egna åsikter och känner dig säker i en osäker situation.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Avloppstekniker Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

40 tim/v

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

434236

Sista ansökningsdag

2021-12-06

Kontakt

Mimmi Lagergren,0859097717

Senast uppdaterad: 6 april 2021