Enhetschef till gruppbostad och daglig verksamhet LSS i Upplands Väsby

Jobbannons bild

Trivs du i en roll som ledare, vill arbeta inom LSS i kommunal verksamhet och ser positivt på att vara en del av en ledningsgrupp med kompetenta och trevliga kollegor? Sök då till oss i Upplands Väsby kommun. Vi söker efter en enhetschef som vill leda arbetet med en daglig verksamhet och en gruppbostad.

Vi erbjuder dig

  • Som enhetschef inom LSS blir du en del av en välkommande ledningsgrupp där det är tillåtet att tänka både högt och brett.

  • För att du ska känna dig trygg i din roll som chef erbjuds du kompetensutveckling utifrån behov, interna utbildningar i bland annat arbetsmiljö och möjlighet att fyra gånger per år delta på Ledarforum tillsammans med kommunens alla chefer.

Om oss

Som enhetschef inom LSS kommer du vara en del av Väsby Stöd och Omsorg, som är den kommunala utförarverksamheten och ligger organisatoriskt inom social- och omsorgskontoret.

Väsby Stöd och Omsorg har inlett ett spännande förändringsarbete med fokus på tydligare chefsroller, bättre beslutsvägar och ett utgångsläge där kunden alltid är i fokus. Ett viktigt område hos oss är digitalisering och dess möjligheter att kunna erbjuda en ännu högre kvalité och omvårdnad utifrån individens behov.

Ledningsgruppen inom området funktionsnedsättning, personligt stöd, socialpsykiatri består av områdeschef och totalt tio enhetschefer. Som chef kommer din arbetsplats vara ute på dina verksamheter där dina medarbetare finns, men också på Stora Wäsby Gård där vi har vårt kontor.  

Om tjänsten

I rollen som enhetschef har du har verksamhets-, personal- och budgetansvar samt arbetsmiljöansvar enligt delegation. Du kommer att ha ansvar för två av kommunens LSS verksamheter - en daglig verksamhet och en gruppbostad med totalt omkring 25 medarbetare. Den dagliga verksamheten har inriktning Sinnesupplevelse, med socialt sammanhang och samvaro. Gruppboendet har inriktning autism och har plats för sex kunder. 

Utöver stöd från områdeschef och enhetschefskollegor finns en central bemanningsfunktion inom Väsby Stöd och Omsorg, utvecklingsledare, kvalité- och miljösamordnare, ekonomicontroller och HR.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk utbildning (exempelvis sociala omsorgslinjen, socionomexamen eller annan likvärdig utbildning)

  • Minst tre års erfarenhet som chef inom verksamhetsområdet gällande avtalsvillkor

  • Ingående kunskaper om de lagar, förordningar, föreskrifter som styr verksamheten

  • Förmågan att behärska svenska språket väl i tal och skrift

Det är meriterande om du har B-körkort och har kunskaper om olika evidensbaserade metoder inom verksamhetsområdet. 

Som person är du samarbets- och lösningsorienterad, det genom att du kan arbeta såväl självständigt som med andra för att lösa problem och nå gemensamma mål. Du är trygg i din roll som ledare och kan agera på ett objektivt och nyanserat sätt i mer kritiska situationer. För att lyckas behöver du ha förmågan att organisera och planerar ditt arbete väl, men kan prioritera och ställa om vid behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef inom social omsorg/Föreståndare inom social omsorg Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

436240

Sista ansökningsdag

2021-10-20

Kontakt

Kirsi Santamäki,0859097994

Senast uppdaterad: 6 april 2021