Modersmålslärare i grekiska till Språk- och mottagningsenheten

Jobbannons bild

Har du grekiska som modersmål samt erfarenhet av att undervisa i det grekiska språket? Har du dessutom erfarenhet av studiehandledning och tycker att det är väldigt kul? Vi söker dig som är en engagerad och relationsskapande modersmålslärare eller lärare med språkinriktning. Tveka inte att söka den här tjänsten om beskrivningen stämmer in på dig!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett stimulerande och självständigt arbete med möjlighet att påverka och utveckla dig i din roll som modersmålslärare och studiehandledare. 

Om oss

Språk-och mottagningsenheten tillhandahåller modersmålsundervisning och studiehandledning på cirka 38 språk till både kommunala och fristående skolor i Upplands Väsby kommun. Språk- och mottagningsenheten organiserar även mottagning av nyanlända elever från sexårsålder till gymnasieålder. Hos oss kommer du att tillhöra en heterogen arbetsgrupp med 38 engagerade pedagoger som ger dig möjlighet att samarbeta med andra och utvecklas i din roll som pedagog.

Om tjänsten

Som modersmålslärare ansvarar du för modersmålsundervisning och studiehandledning i kommunens skolor. I tjänsten ingår undervisning, bedömning och betygsättning utifrån kursplanen i ämnet modersmål. Utöver detta ingår även studiehandledning, att hjälpa och stötta eleverna i deras språk– och kunskapsutveckling i nära samarbete med elevernas övriga ämneslärare och mentorer i skolorna. Vi förutsätter att du möter elever utifrån deras individuella behov och förutsättningar.

Tjänsten är ambulerande vilket innebär att du pendlar och reser mellan olika arbetsplatser. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • En behörighet som modersmålslärare i grekiska

  • Flerårig erfarenhet av modersmålsundervisning och studiehandledning

  • En helhetssyn på elevens lärande och en nyfikenhet på att använda språkutvecklande arbetssätt. 

Du kommer att tillhöra en stor grupp vilket kräver god kommunikationsförmåga genom att lyssna in och samarbeta med andra. Samtidigt har du ett uppdrag där du arbetar självständigt vilket i sin tur kräver stort ansvarstagande, flexibilitet, kreativitet och öppenhet. För att lyckas i rollen krävs det kommunikation och samverkan med vårdnadshavare om elevernas språk-och kunskapsutveckling.

Som person är du strukturerad och noggrann. Du planerar ditt arbete utifrån de riktlinjer som finns, både lokala och nationella. Du har lätt att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor och trivs i ett arbete där samarbete är avgörande för resultat.
Som modersmålslärare möts du dagligen av situationer där du behöver vara lösningsorienterad och kreativ. Du behöver vara självständig och tycka om att hitta goda lösningar.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Modersmålslärare i grundskolan Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

70 %

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

436922

Sista ansökningsdag

2021-10-23

Kontakt

Karin Alleklev Iversen,0859097580

Senast uppdaterad: 6 april 2021