Chef för tekniska avdelningen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Söker du efter en chefsroll med bred inriktning inom det tekniska området i en växande kommun? Har du förmåga att som person vara lyhörd, samarbetsorienterad, stabil och analytisk? Sök då tjänsten som chef för den tekniska avdelningen hos oss i Upplands Väsby kommun! En av samtidens utmaningar är att lyssna in och medverka till höga upplevelsevärden av Väsbys offentliga rum och mötesplatser.

Vi erbjuder dig

 • Här får du möjlighet till en central roll som är med och leder arbetet i en växande kommun med flera pågående samhällsbyggnadsprojekt.

 • Du blir en del av en kommun och ett kontor som vill vi lära oss av varandra och av andra. Tillsammans bidrar vi för att utveckla service som skapar värde för väsbyborna.

Om oss

Den tekniska avdelningen är en del av kontoret för samhällsbyggnad med omkring 125 anställda. Ledningsgruppen består utöver kontorschef och chef för den tekniska avdelningen även av chef för fastighetsenheten, chef för enheten för verksamhetsstöd samt chef för avdelningen för samhällsplanering och exploatering.

Inom den tekniska avdelningen arbetar omkring 60 medarbetare, fyra enhetschefer, fyra driftschefer och en avdelningschef. Enheterna som ingår i avdelningen är: anläggningsprojekt, kretslopp, gata och park samt vatten och avlopp. Det innebär att avdelningen har fem huvudområden med ansvar för det kommunala ledningsnätet för vatten- och avlopp, kommunalt avfall samt skötsel och utveckling av offentlig miljö och trafikfrågor. Ansvaret omfattar även kommunägda idrottsanläggningar och ishall samt projektledning av investeringar.

Kommunen är också delägare i Norrvatten AB och SÖRAB som samägs av nio norrkommuner bland annat Väsby. Det gör att avdelningen har en viktig roll i såväl övergripande fysiska planering som vid utformning och genomförande av detaljplaner med kommunalt huvudmannaskap.

Om tjänsten

Som chef för den tekniska avdelningen ingår ansvar för verksamhet-, budget- och personal- samt arbetsmiljöansvar med fyra direktrapporterande enhetschefer.

Vidare ingår att i rollen som som chef för den tekniska avdelningen:

 • Säkerställa att avdelningen lämnar professionella råd och beslutsunderlag, verkställer politiska beslut samt arbetar mot nationella klimatmål.

 • Ansvara för att kommunägda anläggningar sköts kostnadseffektivt och uppskattas av väsbyborna.

 • Främja god dialog och kommunikation med olika parter (förtroendevalda, näringsliv, kollegor, kommunalägda bolag såsom Väsbyhem, Norrvatten och SÖRAB).

 • Projektägarskap gällande samhällsbyggnadsprojekt under genomförandefasen.

 • Delta som medlem i styrgrupper för olika samhällsbyggnadsprojekt och investeringsråd.

 • Vara kommunens representant och samverka med Norrvatten AB och SÖRAB på en övergripande nivå.

Att ingå i kontorets ledningsgrupp innebär också arbete med att stödja kontorets utveckling tillsammans med de övriga i ledningsgruppen och andra chefer. Det innebär strategisk och samverkan internt och externt. Rapportering av politiska uppdrag sker till chefen för kontoret för samhällsbyggnad samt till berörda politiska utskott.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Examen som civilingenjör, med inriktning maskin/infrastruktur/väg och vatten eller samhällsbyggnad

 • Erfarenhet av byggentreprenader och arbetsledning inom infrastruktur, anläggnings- och fastighetstekniska system (ansvar för verksamhet, projekt eller arbetsprocesser och i det lett en större arbetsgrupp)

 • Erfarenhet av arbete i offentlig sektor såsom kommun, region och/eller kommunalt bolag

 • Erfarenhet av upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU)

 • Erfarenhet av utveckling och uppföljning av överenskomna serviceåtaganden

 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av förändringsledning eller miljö-, material- och ekonomikunskaper.

Som person är du stabil och hänsynstagande, det genom att du har förmågan att vara lyhörd och sakligt bemöta inkommen feedback i olika forum. Vidare behöver du vara såväl samarbetsorienterad som analytisk. Du tänker långsiktigt och använder din expertis för att tillsammans med andra nå gemensamma mål.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Teknisk chef, kommun Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2022-03-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

437822

Sista ansökningsdag

2021-11-07

Kontakt

Åsa Engwall,08-59097006

Senast uppdaterad: 6 april 2021