Jurist/Handläggare till Utbildningskontoret i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vi söker nu en ny kollega i rollen som Jurist/handläggare. Vill du vara med och bidra till att barn och elever i Upplands Väsby når sina mål? Det kan du göra genom att bidra till väl genomarbetade beslutsunderlag och utveckla administrativa processer. Är du en strukturerad person som ser möjligheter istället för hinder? Sök då denna spännande tjänst! 

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett roligt och varierande arbete där du har möjlighet att påverka och göra skillnad.

Om oss

Du kommer tillhöra utbildningskontoret och arbeta tillsammans med andra specialister för att genom omvärldsbevakning och god verksamhetskännedom utföra myndighetsutövning, säkerställa rättssäkra beslutsunderlag och ge stöd åt politiker, verksamheter och medborgare.

Utbildningskontoret är Upplands Väsby kommuns största kontor med drygt 650 medarbetare. Din placering som jurist/handläggare är på Anton Tamms väg med kontorsledning och medarbetare med olika specialistområden. Här arbetar idag ca 25 medarbetare.

Utbildningskontoret ansvarar för verksamheter från förskola till vuxenutbildning. Det innebär ett uppdrag med omväxlande arbete med allt från frågor inom exempelvis tillsyn av förskola till yttrandehantering och beslutsfattande gällande gymnasieantagning.

Om tjänsten

Uppdraget innebär ett nära samarbete med kollegorna på kontoret, medarbetare i förskolor och skolor, företrädare för andra kontor, kommuner och fristående huvudmän. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:

  • Ge juridiskt stöd och rådgivning till kontorets ledningsgrupp

  • Att utreda och skriva kvalitetssäkrade beslutsunderlag

  • Besvara frågor från medborgare och verksamheter utifrån befintliga regelverk

Arbetet innebär att vara flexibel och kunna omprioritera vid behov.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • Juridisk, statsvetenskaplig, pedagogisk eller annan relevant högskoleutbildning samt gedigen kunskap inom ditt utbildningsområde

  • Juridiska kompetenser, framför allt skoljuridik, offentlighet och sekretess, dataskyddsförordningen, GDPR, kommunallag samt förvaltningslag

  • Mycket god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift för att bland annat kunna stötta i och informera om lagstiftningen

  • Goda kunskaper i Officepaketets samtliga delar

Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom en politiskt styrd organisation.

Som person är du strukturerad genom att du bland annat arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar sitt arbete väl, slutför det som påbörjats och håller deadlines. Vidare är du lösningsorienterad vilket för oss innebär att du snabbt hittar lösningar på uppkomna problem. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, det genom att du löser problem utan att missa de långsiktiga strategierna, ser logik och samband i komplex information eller miljö.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

437873

Sista ansökningsdag

2021-12-05

Kontakt

Henrik Malmström Wallin,0859097161

Senast uppdaterad: 6 april 2021