HR-specialist med inriktning skola och arbetsmiljö till Upplands Väsby

Jobbannons bild

Vill du jobba i en kommun och vara ett stöd för chefer? Sök då tjänsten som HR-specialist hos oss i Upplands Väsby kommun – tjänsten för dig som vill arbeta självständigt med HR-processer och kommunövergripande utveckling inom arbetsmiljö.

Vi erbjuder dig

  • Hos oss får du möjlighet att ingå i ett starkt HR-team som arbetar i nära samarbete med varandra.

  • Här kommer du att arbeta i en mindre kommun, vilket gör att vi kan arbeta nära våra verksamheter. Att arbeta inom den kommunala sektorn innebär att göra verklig skillnad

  • Vi ger dig även möjlighet till såväl flexibel arbetstid genom förtroendearbetstid som distansarbete.

Om oss

HR-enheten består av idag totalt av åtta medarbetare och chef, varav tre är HR-specialister som är operativt stöd till kommunens chefer, och vi får nu chans att utöka till fyra. Teamet består också av två HR-generalister, en förhandlingsstrateg, en rekryteringsspecialist samt en HR-specialist med uppdrag att förvalta våra digitala medarbetarprocesser.

Uppdraget för HR-enheten är att vara ett konsultativt stöd för kommunens chefer och att vara policybärande i processer som rör medarbetarperspektivet. Kommunen är uppdelat i sex kontor och har totalt cirka 90 chefer.

Om tjänsten

Som HR-specialist hos oss är du ett konsultativt stöd till kommunens chefer. Arbetsuppgifterna är varierande och omfattar samtliga delar inom HR-processen, så som till exempel samverkan, arbetsrätt, introduktion, rehabilitering, omställning och arbetsmiljö.

Förutom löpande arbetsuppgifter inom HR kommer du att arbeta med utvecklingsprojekt inom arbetsmiljöområdet, samt kunna ge stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet. Du arbetar självständigt men i nära samarbete med dina kollegor på HR-enheten.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

  • akademisk utbildning inom HR-området, eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig

  • flerårig erfarenhet av självständigt arbete som HR-stöd till chefer och att tolka kollektivavtal inom skolområdet

  • erfarenhet av att arbeta med systematiskt arbetsmiljöarbete

  • vana vid att använda olika tekniska system inom HR-området

  • goda kunskaper om arbetsrätt och kollektivavtal

  • goda kunskaper i svenska språket

Det är meriterande om du har kunskap om kollektivavtalet Allmänna Bestämmelse (AB), erfarenhet inom offentlig sektor och vana vid analytiskt arbete med exempelvis verktyg för nyckeltal och statistik.

Som person är du strukturerad med en förmåga att arbeta enligt en tydlig process, planerar ditt arbete väl och håller deadlines. Vidare är du analytisk och kreativ. Du tänker i nya banor och lösa problem utan att missa de långsiktiga strategierna samt har lätt för att se logik och samband i information. För att såväl lyckas och trivas behöver du vara trygg genom att du har mod att stå på dig, hantera mer osäkra sammanhang samt skilja på sak och person.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan ditt arbetsliv och din fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner. Du får bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Kommunen växer och är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
Den viktigaste resursen för att lyckas med vårt uppdrag är motiverade medarbetare med rätt kompetens. Rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer eftersom vi tror att  medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som HR-specialist/HR-advisor Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

437948

Sista ansökningsdag

2021-10-31

Kontakt

Patricia Hult,0859097388

Senast uppdaterad: 6 april 2021