Elevassistent på Väsby Nya Gymnasium i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och underlätta vardagen för någon annan? Som elevassistent hjälper du och stöttar vår elev utifrån dennes behov. Tycker du om att skapa nya relationer och ser lösningar istället för problem? Läs mer om tjänsten nedan om beskrivningen stämmer in på dig!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig en spännande tjänst där du träffar personal och elever från olika delar av världen. Du får samarbeta med fantastiska pedagoger, kompetent personal inom elevhälsan, ledning och administration. En fantastisk miljö i ett multihus där gymnasiet samverkar med både kulturskolan, folkbiblioteket och andra enheter.

Om oss

Väsby Nya Gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 500 elever och 50 pedagoger. Skolan erbjuder sex olika program; samhällsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet, teknikprogrammet, hotell- och turismprogrammet samt introduktionsprogrammet.

Om tjänsten

Som elevassistent till en synskadad flicka på gymnasiet hjälper du henne utifrån de behov hon har. Du stöttar och hjälper henne att ta sig till och från färdtjänst, lektioner, matsal och toalett. Du är även med eleven under lektionstid och raster. Det är viktigt att du kan stötta eleven när det gäller det digitala; bland annat att strukturera och omvandla filer från lärare som skickas via mejl eller ligger på Google Classroom samt scanna in material så att det blir läsbart i elevens hjälpsystem för att eleven ska få tillgång till allt hon behöver kring undervisningen.

Du jobbar enligt samma schema som eleven vilket innebär lite olika tider varje dag.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som tycker att detta uppdrag känns spännande och viktigt - någon som tar initiativ och hittar lösningar på eventuella hinder.

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat med liknande uppdrag tidigare

  • Goda kunskaper gällande dokumenthantering i både Office- och Googlemiljö

  • Kunskap och erfarenhet av olika hjälpmedel för synskadade; punktskriftsskrivare, anpassade läromedel, med flera

Som person är du:

  • Strukturerad. Du planerar ditt arbete tillsammans med lärare och elev så att du kan hjälpa både under lektionstid men även genom att förbereda material till eleven, i rätt format, i en struktur som är anpassad för elevens hjälpmedel

  • Relationsskapande. Du har lätt för att kommunicera och skapa relationer med elever och personal på skolan

  • Hänsynstagande. Du ser till elevens bästa i alla situationer och är lyhörd på hennes behov.

  • Lösningsorienterad. Du ser till att eleven får det stöd och de hjälpmedel hon behöver och tar initiativ till att hitta lösningar på eventuella hinder som uppstår

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Elevassistent Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Deltid

Sysselsättningsgrad

65 %

Tillträde

Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

438864

Sista ansökningsdag

2021-11-05

Kontakt

Elin Wallgren,0859097868

Senast uppdaterad: 6 april 2021