Specialpedagog till Centrala barn- och elevhälsan i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Upplands Väsby kommun söker nu en relationsskapande specialpedagog som ska arbeta övergripande med att stödja kommunens samtliga grundskolor i deras arbete med elever med särskild begåvning. Har du en bra samarbetsförmåga och är strukturerad? Läs mer om tjänsten nedan!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett spännande arbete som specialpedagog med uppgiften att stödja kommunens samtliga grundskolor i deras arbete med elever med särskild begåvning. Du kommer att tillhöra en grupp som respekterar och stöttar varandra. 

Om oss

Din organisatoriska tillhörighet är den centrala barn- och elevhälsan på utbildningskontoret. Centrala barn- och elevhälsan ska erbjuda samma tjänster till de fristående verksamheterna som de kommunala.

Idag arbetar två psykologer och två handläggare på centrala barn- och elevhälsan och gruppen kommer att utökas med ytterligare fyra personer. Centrala barn- och elevhälsan kommer att anställa en specialpedagog, en socionom och två socialpedagoger. De två psykologerna arbetar med handledning och konsultation till pedagoger i kommunens samtliga förskolor och skolor. Handläggarna arbetar främst med myndighetsutövning som till exempel beviljande av tilläggsbelopp, beviljande av skolskjuts och mottagande i särskola.

Om tjänsten

I Upplands Väsby kommun finns en framtagen handlingsplan för elever med särskild begåvning. Du ska vara delaktig i skolornas fortsatta arbete med implementering av denna. Övergripande är du en resurs för pedagogerna i samtliga grundskolor i kommunen.

Du arbetar med såväl de kommunala som de fristående skolorna i kommunen. Du arbetar med personalen på skolorna utifrån elever med särskild begåvning. Kommunen ser elevers lärande ur ett helhetsperspektiv så i uppdraget ingår även att stödja skolorna i att utveckla barns lärande. Du kommer att samarbeta med en av psykologerna på centrala barn- och elevhälsan som idag har kontakt med skolorna kring detta arbete. 

Är du den vi söker?

Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med inriktning mot skola.

Det är meriterande om du har kunskap om och erfarenhet av verksamma pedagogiska insatser kring arbete med elever med särskild begåvning.

Som person är du relationsskapande genom att du bland annat har lätt att skapa kontakt och inger förtroende. Vidare är du samarbetsorienterad vilket för oss innebär att arbetar tillsammans med andra för att uppnå de uppställda målen. Vi tror dessutom på att du behöver vara analytisk för att passa i rollen, genom att du arbetar med behovsanalys och ser de långsiktiga effekterna av ditt arbete.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Specialpedagog Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Januari 2022

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

439900

Sista ansökningsdag

2021-11-21

Kontakt

Catharina Lebel,0859097038

Senast uppdaterad: 6 april 2021