Lokalstrateg till Lokalförsörjningsenheten i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du vara med och påverka framtidens lokaler och anläggningar i vår nystartade lokalförsörjningsenhet? Upplands Väsby kommun befinner sig i en stark utvecklingsfas med hög inflyttning och stor bostadsbyggnation. Den snabba tillväxten ställer stora krav på att våra verksamhetslokaler ska följa med i samma utvecklingstakt. Här får du som lokalstrateg en viktig roll, där du arbetar nära våra verksamheter inom kultur- och fritidsområdet samt social- och omsorgsområdet.

Vi erbjuder dig

Här får du en central roll i den nystartade enheten som leder kommunens övergripande lokalförsörjningsarbete med flera stora projekt på gång.

”Det här är en möjlighet att få vara med och skapa och utveckla! Man utvecklar sin roll såväl som att man får påverka hur vi som enhet samarbetar på bästa sätt inom kommunen för att skapa goda förutsättningar inom området. Tillsammans kommer vi att kunna göra stor skillnad!” Det här berättar Björn Sundberg, Lokalförsörjningschef - och kanske din blivande chef.

Om oss

En viktig del av arbetet blir att tillsammans med de två medarbetarna på enheten ytterligare vässa den strategiska lokalförsörjningen och säkerställa en kostnadseffektiv och ändamålsenlig försörjning och nyttjande av kommunens verksamhetslokaler. Enheten samarbetar med och stödjer kontorens lokalsamordnare i lokal- och hyresgästfrågor.

Enheten samordnar och ansvarar för samtliga kommunala verksamheters lokalbehov samt är beställare gentemot kontoret för samhällsbyggnad. I de tidiga skedena av lokalplaneringen ansvarar du för framtagande av behovsanalys, förstudie och programhandling samt för att ta fram beslutsunderlag till förtroendevalda avseende verksamhetslokaler.

Om tjänsten

Som lokalstrateg har du ett omväxlande och stimulerande arbete där dina arbetsuppgifter därmed främst innebär att:

  • Ta fram en årlig behovsanalys för lokaler för kontoren

  • Vägleda våra kontor i såväl strategiska som operativa fastighets- och lokalrelaterade frågor

  • Ansvar för framtagande av utredningar inför hyresgästanpassningar, lokalbeställningar, förstudier på uppdrag av kontoren

  • Driva utvecklingsarbeten, exempelvis funktionsprogram

  • Samverka med olika aktörer både internt och externt

  • Arbete med att se till att vår policy och strategi efterlevs

  • Omvärldsbevakning av verksamhetsområdet

Vi sitter i moderna, aktivitetsbaserade lokaler nära pendeltåg och andra kommunikationer. Vi eftersträvar att våra anställda ska ha en balans mellan arbete och fritid. Att kunna fördela arbetstiden mellan kontor och hemmakontor är möjligt även framåt, givetvis med hänsyn till vad verksamheten behöver. 

Är du den vi söker?

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har med dig följande erfarenheter och kunskaper:

  • Tidigare erfarenhet från att arbeta med lokalfrågor, meriterande är om du har gjort det i offentlig sektor

  • Akademisk utbildning/eftergymnasial utbildning, gärna med inriktning mot ekonomi, fastighet eller förvaltning

  • Du talar och skriver flytande svenska

Som person trivs du med att samarbeta med andra och är öppen och prestigelös i mötet med andra människor. Du står stabil i din kompetens och kan pedagogiskt driva utvecklingsfrågor framåt. Du lyfter blicken och kan kombinera det operativa arbetet med det strategiska perspektivet. Struktur och ordning och reda är en självklarhet för dig, du missar inte deadlines och ser till att nå dina mål. För att lyckas i rollen behöver du även var lösningsorienterad och ha förmågan att arbeta problemlösande tillsammans med andra personer. 

Mer om rekryteringen 

Vi på HOME of Recruitment har förmånen att få hjälpa Upplands Väsby med rekryteringen. Sök tjänsten så fort som möjligt, men senast den 3 december . För att söka behöver du endast fylla i några frågor samt bifoga din LinkedIn-profil alternativt CV. Vi önskar inte personligt brev. Vi jobbar kompetensbaserat och i processen ingår tester, intervjuer och referenstagning. Vi påbörjar urvalet efter 3 december och processen beräknas vara klar i mitten av januari.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta Carola Streng Holgersson (carola@homeofr.se, 072-179 80 16) alternativt Anki Stafwerfeldt (anki@homeofr.se, 0733-887007)

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

440703

Sista ansökningsdag

2021-12-10

Kontakt

Carola Holgersson,0721798016

Senast uppdaterad: 6 april 2021