Planarkitekt till Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Vill du arbeta i ett härligt team med varierade arbetsuppgifter på en plats som håller på att utvecklas från förort till stad? Nu söker vi två planarkitektertill den bästa arkitektkommunen i Stockholms Län enligt Sveriges Arkitekter 2019. Här får du vara med på vår resa att skapa Väsby stad 2040! 

Om oss

Som planarkitekt blir man en del av enheten Detaljplanering och arkitektur. Enheten är en del av avdelningen för samhällsplanering och arkitektur (SPLEX) med cirka 30 medarbetare, och ingår i kommunens kontor för samhällsbyggnad. SPLEX består även av enheterna mark- och exploatering och strategisk planering.

Enheten detaljplanering och arkitektur arbetar framförallt med att ta fram detaljplaner. Här finns totalt åtta medarbetare, varav sju av dessa är planarkitekter och en plankoordinator. Enheten präglas av nära samarbete utan prestige och med högt i tak.

Om tjänsten

Som planarkitekt kommer du att ingå i avdelningen för samhällsplanering och exploatering. Du kommer att arbeta med planerings- och genomförandefrågor genom planprocessens alla skeden och ansvara för eller medverka i planbeskedsutredningar och detaljplaneprojekt av olika storlek. Arbetet sker i mycket stor utsträckning i projekt och i samarbete med andra enheter, externa intressenter och myndigheter, samt via medborgardialoger. Vårt arbetssätt bygger på stor frihet under ansvar, i syfte att skapa goda förutsättningar för ett effektivt projektarbete och anpassning till privatlivets behov.  

I rollen som planarkitekt kommer du att vara projektledare och några av de arbetsuppgifter som ingår är:

  • Stora som små stadsbyggnadsprojekt

  • Många kontakter både internt i kommunen och externt, allt från politiker och tjänstemän till byggaktörer samt andra kommuner och myndigheter

  • Att vara en del av arbetet med utveckling av kontoret och strategiskt viktiga frågor. Du kommer att delta i den strategiska planeringen och i genomförandet av detaljplanerna

Det är ett mångsidigt, ansvarsfullt och händelserikt arbete som ständigt utvecklas. Det ställer krav på dig att ha en hög grad av självständighet i ditt arbete och insikt om din professionella roll i en politiskt styrd organisation.

Är du den vi söker?

Den ena av de två planarkitekter vi söker är en person med flera års erfarenhet av kommunal detaljplanering och vana av att hantera stora projekt.

Den andra planarkitekten ska delta i ett projekt med att digitalisera detaljplaner. I denna roll kan du vara relativt nyexaminerad.

Vi söker dig som:

  • Har en universitet- eller högskoleutbildning som arkitekt, samhällsplanerare eller motsvarande

  • Är väl insatt i gällande lagstiftning och dess tillämpning

  • Har flerårig erfarenhet av detaljplanering (för en utav rollerna). Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med detaljplaner med olika frågeställningar och komplexitet

  • Har goda kunskaper i svenska språket och förmåga att i tal och skrift lyfta fram ditt budskap 

  • Goda kunskaper i AutoCad  

Det är meriterande med goda kunskaper i Adobes Creative suite samt erfarenhet av GIS-verktyg.

Då arbetet medför interna och externa kontakter bör du ha god förmåga att på ett pedagogiskt sätt uttrycka dig i tal, skrift och bild. Du är ansvarstagande och effektiv med förmåga att kommunicera och vara lyhörd. Du kan självständigt planera och genomföra ditt arbete samtidigt som du har mycket god samarbetsförmåga.  

Som person trivs du med att samarbeta med andra och är öppen och prestigelös i mötet med andra människor. Med hjälp av din kreativa förmåga driver du ditt arbete framåt och i hamn. För att lyckas i rollen behöver du även var lösningsorienterad och ha förmågan att arbeta problemlösande tillsammans med andra personer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Planarkitekt Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

2

Referensnummer

440814

Sista ansökningsdag

2021-11-19

Kontakt

Carola Holgersson,0721798016

Senast uppdaterad: 6 april 2021