Enhetschef till personligt stöd i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Har du erfarenhet som chef inom verksamhetsområdet LSS och söker ett uppdrag där du leder arbetet inom områdena personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och kontaktpersoner? Vill du även bli en del av en ledningsgrupp med kompetenta och trevliga kollegor i en växande kommun? Då kan du vara den vi söker till tjänsten som vikarierande enhetschef till enheten Personligt stöd i Upplands Väsby kommun under ordinarie chefs föräldraledighet.

Vi erbjuder dig

 • Som enhetschef inom LSS blir du en del av en välkommande ledningsgrupp där det är tillåtet att tänka både högt och brett.

 • För att du ska känna dig trygg i din roll som chef erbjuds du kompetensutveckling utifrån behov, interna utbildningar i bland annat arbetsmiljö och möjlighet att fyra gånger per år delta på Ledarforum tillsammans med kommunens alla chefer.

Om oss

Som chef hos oss blir du en del av social- och omsorgskontoret och avdelningen Väsby Stöd och Omsorg, den kommunala utföraren av äldreomsorg, socialpsykiatri och LSS.
Du blir en del av ledningsgruppen inom området funktionsnedsättning, personligt stöd, socialpsykiatri som består av områdeschef och tio enhetschefskollegor.

Inom enheten för personligt stöd ingår personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice och kontaktpersoner. Vi arbetar för att varje individ ska få möjligheten att leva och bo självständigt under trygga förhållanden.

Om tjänsten

Som enhetschef kommer du ha verksamhet-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar verksamheterna inom enheten för personligt stöd.

Ansvaret innebär att du;

 • Leder och fördelar det dagliga arbetet utifrån riktlinjer och rutiner samt stödja medarbetare

 • Säkerställer arbetsmetoder och dokumentation i relation till kund samt följa upp avvikelser och klagomål.

 • Arbetar aktivt utifrån kvalitetsledningssystemet och uppdaterar enhetsrutiner SOL/LSS i Kvalitetsboken och lokal rutinpärm

 • Arbetar med värdegrunden och verksamhetsutveckling

 • Upprättar och följer upp budget och verksamhetsplan

 • Genomför rekrytering, anställning och introduktion av medarbetare

 • Genomför medarbetar- och lönesamtal samt APT

 • Deltar på ledningsgruppsmöte LSS

Närmaste stöd är administrativ assistent, samordnare för ledsagar- och avlösarservice samt kontaktpersoner, områdeschef, enhetschefskollegor, utvecklingsledare, kvalité- och miljösamordnare, ekonomicontroller och HR.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning (exempelvis sociala omsorgslinjen, socionomexamen eller annan utbildning som bedöms likvärdig)

 • Minst tre års erfarenhet som chef inom verksamhetsområdet LSS

 • Ingående kunskaper om LSS som styr verksamheten (lagar, förordningar, föreskrifter)

 • Goda kunskaper i svenska

Det är meriterande om du har:

 • B-körkort

 • Yrkeserfarenhet av att leda inom personlig assistans, ledsagarservice, avlösarservice

Som person är du en person som organiserar och strukturerar upp ditt arbete väl samt använder din kreativa förmåga för att lösa situationer som uppstår. Som chef behöver du vara trygg, du förmår att vara tydlig samt kan skilja på sak och person. Vi tror dessutom på att du behöver vara samarbetsorienterad med en vilja att finna lösningar tillsammans med andra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef inom socialtjänst Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100 %

Tillträde

2022-02-01

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

447875

Sista ansökningsdag

2021-12-05

Kontakt

Kirsi Santamäki,0859097994

Senast uppdaterad: 6 april 2021