Biträdande enhetschef till Ungdomsgruppen i Upplands Väsby kommun

Jobbannons bild

Är du en resultatorienterad person som ser möjligheter istället för hinder? Trivs du med förändringsarbete och vill vara med och forma vår enhet? Sök då tjänsten som biträdande enhetschef på ungdomsgruppen i Upplands Väsby!

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett arbete inom en kommun som satsar på socialtjänsten bland annat genom att vi har en arbetsmängd som är rimlig, en väl utbyggd egen öppenvård samt resurser till insatser. Det finns ett handlingsutrymme att driva utvecklingsarbete. Och ungdomsvård är av självklara skäl ett högt prioriterat område, nu och framåt.

Om oss

Utredningsenheten sitter i Upplands Väsby centrum, bara en kort promenad ifrån pendeltåg- och busstation. Vi arbetar för att alla barn och ungdomar som får socialtjänstens insatser ska ha samma livschanser som alla andra barn och ungdomar i samhället. Vi arbetar gemensamt för att säkerställa hög kvalitet, rättssäker myndighetsutövning och ett närvarande ledarskap.

Vår enhet är uppdelad i tre grupper; mottagningsgruppen, barngruppen och ungdomsgruppen. Vi delar korridor med och har gemensam ledningsgrupp med placeringsenheten. Tillsammans är vi cirka 40 kollegor; två administratörer, drygt 30 handläggare, fem biträdande enhetschefer och en enhetschef.

Vår biträdande enhetschef flyttar tillbaka till Göteborg så nu finns chansen till ett spännande uppdrag för den som, tillsammans med en engagerad ungdomsgrupp, vill driva utvecklingen av kommunens ungdomsvård.

Om tjänsten

I rollen som biträdande enhetschef är du direkt underställd enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp. Du leder och fördelar arbetet, hjälper till att driva ärendeprocesser framåt och fattar beslut enligt delegation. Du ger stöd och handledning till medarbetarna och är närvarande i ditt ledarskap med fokus på det dagliga arbetet. Du stärker och motiverar medarbetarna och fångar upp behov av kompetensutveckling, förändrade arbetssätt och rutiner. Ditt område omfattar också utveckling och uppföljning av verksamheten utifrån målgruppens behov.

Är du den vi söker?

Vi söker dig som har socionomexamen eller motsvarande utbildning som uppfyller Socialstyrelsens krav. Du har erfarenhet av arbete med myndighetsutövning, främst inom barn- och ungdom. Vidare har du goda kunskaper om den lagstiftning som rör enheten, Barns behov i centrum (BBIC) samt Signs of Safety.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning.

Som person är du lugn och stabil samt har förmåga att fokusera på rätt saker och fatta välmotiverade och rättssäkra beslut. Du är strukturerad och har god samarbetsförmåga. I ditt ledarskap skapar du engagemang och delaktighet och leder genom att förse andra med befogenheter och förutsättningar för att nå gemensamma mål. Vidare har du goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift samt kommunicerar på ett tydligt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi på social- och omsorgskontoret i Upplands Väsby arbetar med allt från adoptionsfrågor till vård i livets slutskede. Vår verksamhet och organisationskultur präglas av vår värdegrund gällande delaktighet, kompetens, tillit och respekt. Det är grunden i vårt arbete och ett förhållningsätt mot varandra och de vi är till för.

Som anställd i Upplands Väsby kommun
Vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor som flera olika personalförmåner, som bland annat friskvårdsbidrag och förmånliga erbjudanden via vår förmånsportal. Alla medarbetare har tillgång till ett kostnadsfritt och anonymt personalstöd för såväl arbetsrelaterade som privata frågor. Mer information finner du på www.upplandsvasby.se/karriar

Upplands Väsby kommun
Kommunen är i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Vi har omkring 1600 månadsanställda medarbetare och finns med närhet till Stockholm, Uppsala och Arlanda. Vår vision är att attrahera nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och en investering för framtiden.

Ansökan 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Mångfald 
För att finna medarbetare med rätt kompetens ska rekryteringsprocessen vara utformad så att alla bedöms efter sina kvalifikationer. Vi tror att medarbetares olikheter bidrar till verksamhetsutvecklingen och ökad attraktionskraft.

Finskt förvaltningsområde 
Kommun är ett finskt förvaltningsområde. Informera därför gärna om du är finskspråkig. 

Annonssäljare 
Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Information om tjänsten som Enhetschef inom socialtjänst Upplands Väsby kommun

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Löneform

Månadslön

Antal lediga befattningar

1

Referensnummer

448844

Sista ansökningsdag

2021-12-06

Kontakt

Cecilia Wassén,0859097212

Senast uppdaterad: 6 april 2021